Poliţia a reacţionat operativ! Cu ce amenzi s-a ales mama vitezomanului de 15 ani şi “drifterul” din Orhei

Inspectoratul de Poliţie Orhei a reacţionat operativ în urma relatărilor publicate ieri despre un minor vitezoman în vârstă de 15 ani şi un automobilist care a încercat într-un mod periculos să simuleze derapaje aşa cum fac profesioniştii în motorsport.


Acţiunile efectuate pe baza primului caz:

Ofiţerul de presă al IP Orhei Elena Băetrău ne-a comunicat că minorul care conducea un automobil cu viteză excesivă a fost identificat!

Cu o amendă de 4.500 de lei s-a ales mama minorului, în baza încălcării articolului 231, alineat 4 din Codul Contravențional al Republicii Moldova – “Predarea conducerii vehiculului către o persoană care nu are permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație a permisului (cu excepţia instruirii, în prezenţa instructorului), care este privată de dreptul de a conduce vehicule sau care are permis de conducere de o categorie necorespunzătoare”.

Suplimentar, în baza articolului 63, alineat 2 din Codul Contravențional, pentru neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului i-a mai fost întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție (prevede amendă de până la 900 de lei sau până la 60 de ore de muncă neremunerată). Actul a fost remis conform competenței în baza articolului 395, alineat 1, litera b din Codul Contravențional la Judecătoria Orhei pentru primirea unei decizii corecte.

https://autoblog.md/video-la-ai-sai-15-ani-unui-minor-din-orhei-i-se-permite-sa-urce-la-volan-si-sa-circule-cu-180-de-km-h/

Acţiunile efectuate pe baza celui de-al doilea caz:

Poliţia a confirmat că cele întâmplate au avut loc pe traseul R-20 Orhei-Rezina, în apropiere de stația de alimentare de la intrarea în satul Chiperceni din raionul Orhei. Amintim că acolo un automobil de marcă BMW a efectuat mai multe manevre periculoase creând astfel şi o situație de accident.

În urma măsurilor întreprinse s-a stabilit că în automobil se aflau două persoane, un bărbat și o femeie originari din Călăraşi, ultima şi fiind proprietara maşinii. Manevrele periculoase surprinse în imaginile video filmate de un martor ocular au fost efectuate de către bărbat, care de altfel nu deținea un permis de conducere. Astfel proprietara automobilului a fost sancționată conform articolului 231, alineat 4 din Codul Contravențional cu o amendă în mărime de 4.500 de lei.

De cealaltă parte, bărbatului i-a fost aplicată o amendă conform articolului 241 prim, alineat 1 din Codul Contravenţional “Încălcarea de către conducătorul de vehicul a prevederilor Regulamentului circulației rutiere, săvârșită prin manifestarea de comportament agresiv” fiind sancționat cu amendă de 2.000 de lei și conform articolului 231, alineat 2 “Conducerea vehiculului fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului (cu excepţia conducerii în cazul instruirii, în prezenţa instructorului) sau conducerea în decursul termenului de aplicare a măsurii de siguranţă privind ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport” cu amendă de până la 3.000 de lei.

Poliţia reiterează că un conducător de autovehicul este obligat să aplice în trafic norme de conducere preventivă și să nu adopte comportament agresiv!

https://autoblog.md/video-raionul-orhei-un-sofer-filmat-cum-se-chinuie-sa-derapeze-la-intrarea-intr-un-sat-evitand-la-limita-un-accident/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/