fbpx

update, foto | Explozie într-o casă din Sângerei. O persoană a decedat, iar altele două au fost transportate la spital

În seara zilei de 26 ianuarie angajații IGSU din nordul țării au fost alertați pentru a interveni la lichidarea consecințelor unei explozii produse într-o casă de locuit de pe strada George Coșbuc, 7 din orașul Sângerei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update, ora 20:30) La ora 19:30, în urma lucrărilor de căutare sub dărâmăturile casei ruinate de explozie, salvatorii au depistat cadavrul unui bărbat în vârstă de 63 de ani, care a fost dat dispărut după deflagrație. Pompierii întreprind măsuri de deblocare pentru recuperarea corpului neînsuflețit.

La fața locului pentru lichidarea consecințelor deflagrației sunt implicați 35 de salvatori și pompieri cu 10 unități de tehnică.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:45. Potrivit primelor informații în urma deflagrației două persoane au fost prinse sub dărâmături. La fața locului au intervenit patru echipaje de salvatori și pompieri care au stabilit că oamenii se află sub construcția ruinată.

Angajații IGSU au efectuat lucrări de deblocare reușind să salveze două persoane, un bărbat și o femeie în stare conștientă, identitatea cărora urmează a fi stabilită. Ambele persoane au fost preluate de echipele medicale la spitalul raional pentru ulterioare îngrijiri.

La moment salvatorii efectuează lucrări complexe de căutare sub dărâmături pentru a stabili dacă nu mai sunt victime. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Această prezentare necesită JavaScript.

În ultimele 42 de ore, alte două explozii s-au produs. Din cauza unei scurgeri de gaze de la o butelie de tip propan butan, o femeie de 65 de ani din satul Risipeni, raionul Fălești, s-a ales cu arsuri pe 50% din suprafața corpului.

Într-un alt caz a avut de suferit un bărbat de 70 de ani din Congaz, Găgăuzia. Bătrânul s-a ales cu traumatisme la piciorul stâng după ce în propria locuință a avut loc o explozie a gazului acumulat în urma scurgerii de la un aragaz. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 24 ianuarie, iar intervenția pompierilor la fața locului nu a fost necesară, deoarece nu a avut loc și un incendiu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button