/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Vizită târzie a lui Platon la Procuratura Generală. Mașina acestuia, surprinsă la intrarea din spate a instituției

missing
26 ianuarie 2021, ora 21:29

Vizită târzie a lui Veaceslav Platon la Procuratura Generală. Mașina acestuia fost surprinsă la intrarea din spate a instituției. Faptul că acesta s-a aflat în clădire ne-a fost confirmat de paznic, care însă nu a putut să ne spună la cine mai exact s-a aflat în vizită. Chiar și așa, Platon a evitat să dea ochii cu jurnaliștii. Contactat telefonic, acesta ne-a întrerupt apelul. Am solicitat mai multe detalii de la purtătoarea de cuvânt instituției, însă, deocamdată, nu ni s-a oferit un răspuns.

Mașina lui Veaceslav Platon a fost surprinsă în după-amiaza zilei de astăzi în preajma intrării din spate a Procuraturii Generale. Șoferul automobilului e evitat să ne spună însă unde se află controversatul om de afaceri.

„-Unde se află domnul Platon? – Nu sunt la curent. – Cine sunteți? – Dar voi cine sunteți”?

În schimb, paznicul Procuraturii Generale ne-a confirmat faptul că Veaceslav Platon se află în interior, fără a ne oferi alte detalii.

După aproximativ 20 de minute șoferul lui Veaceslav Platon a plecat într-o direcție necunoscută, fără ca în mașină să urce controversatul om de afaceri.

Abia peste puțin timp însă am aflat de la paznic că din clădire a ieșit Platon, fără ca să dea ochii cu presa.

Contactat telefonic, Veceslav Platon ne-a întrerupt apelul. Nu ne-a răspuns la telefon nici Procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Am solicitat mai multe detalii de la purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

Acesta ne-a spus că se va documenta, iar ulterior va reveni cu un apel, lucru care nu s-a întâmplat până la difuzarea materialului. După patru ani de detenție, în luna iunie, controversatul om de afaceri, Veceaslav Platon, a fost eliberat.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele acestuia a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de revizuire a sentinței aplicate lui Platon.

Omul de afaceri a fost condamnat de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare, pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție. În octombrie anul trecut, dosarul în care este acuzat de escrocherie și spălare de bani a fost trimis la rejudecare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram