Actualitate

AUR vrea să oblige Guvernul să construiască Autostrada Moldovei A7 în doar trei ani

A apărut și prima inițiativă a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) de când a intrat în Parlament. Proiectul de lege vrea să oblige Guvernul să construiască Autostrada Moldovei A7 în doar trei ani.

Legea iniţiată de AUR este semnată de deputaţii Lucian-Florin Puşcaşu şi George Simion şi vizează aprobarea obiectivului de investiţii privind dezvoltarea infrastructurii rutiere „Autostrada A7- Siret – Suceava – Dolhasca – Paşcani – Bacau – Focşani – Buzău – Ploieşti- Bucureşti”.

„Autostrada A7, denumită Autostrada Moldovei sau Autostrada Unirii Principatelor Române este o autostradă aflată în construcţie în România, dar care nu are termen de realizare clar definit. În documentele CNAIR, la stadiul execuţiei lucrărilor apare cuvântul planificat, ceea ce poate să însemne că realizarea va fi amânată la nesfârşit.

Este necesară o lege pentru a institui un sistem de control permanent şi sustenabil din partea reprezentanţilor cetăţenilor în Parlamentul României, care să fie pe deplin operaţional şi predictibil şi care să încurajeze creşterea ratei de investiţii în regiune”, se arată în proiectul de lege, potrivit Adevărul.

Proiectul A7 reprezină practic „coloana vertebrală” a Moldovei – va prelua traficul pe ruta Nord-Sud, acolo unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului din regiune şi care în prezent se desfăşoară pe DN2/E85, un drum naţional cu câte o bandă pe sens şi un acostament puţin mai lat folosit adesea neregulamentar de către şoferi drept încă o bandă de circulaţie – unul din drumurile naţionale cele mai periculoase dacă nu cel mai periculos după numărul de accidente”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Potrivit iniţiatorilor, adoptarea acestei propuneri legislative este o necesitate care a devenit starea de urgenţă a dezvoltării regiunii Moldova şi Bucovina. „Este necesar ca regimul acestui drum sa fie autostradă datorită traficului intens pe acest traseu precum şi a numărului redus de accidente ce au loc pe autostrăzi faţă de celelalte categorii de drumuri”, arată deputaţii AUR.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *