Maestrul Nicolae Botgros, omagiat: „Să ne bucuri încă o sută de ani cu talentul și prezența ta”

Astăzi, 25 ianuarie, maestrul Nicolae Botgros mai urcă o treaptă a vieții. Dirijorul Orchestrei Lăutarii omagiază cea de-a 68-a aniversare. Cu această ocazie familia, prietenii și colegii de breslă i-au urat cele mai alese gânduriiar, scrie SHOK.md.

Foto: foto:facebook

Din șirul lung de felicitări pe care le-a primit artistul, nu a lipsit nici mesajul emoționant din partea feciorului „La mulți ani Tată! Dumnezeu să te aibă in paza Lui. Noi te iubim și îți vom fi alături mereu! Să ne bucuri încă o sută de ani cu talentul și prezența ta”, a scris Corneliu Botgros pe o rețea de socializare.

Maestrul Botgros s-a născut în satul Badicu-Moldovenesc, raionul Cahul într-o familie de lăutari. Artistul împreună cu cei doi frați au învățat să cânte la câte un instrument, lui Nicolae revenindu-i toba.

La șapte ani s-a dus la Școala de muzică din Cahul. Împreună cu fratele său Vasile, s-a întors primăvara acasă, din lipsă de bani. Copiii cântau la nunți pentru a câștiga un ban. Câte puțin, Nicolae a lăsat toba în favoarea viorii.

Mai târziu, Nicolae Botgros a ajuns la Soroca, la Școala de iluminare culturală. Aici pentru prima dată a asistat la un concert al orchestrei „Lăutarii”.

În 1973 şi-a făcut pentru prima dată apariţia pe scena profesionistă alături de orchestra „Lăutarii”, cârma căreia o preia din anul 1978. În 2002, Orchestra „Lăutarii” a fost declarată cea mai bună orchestră de muzică populară din tot arealul românesc.


Pub