S-a pornit spre casă, dar a încurcat drumul. Un ucrainean, documentat pentru trecerea ilegală a frontierei Republicii Moldova

Un tânăr de 27 de ani din Ucraina, a fost reținut de către polițiștii de frontieră pe direcția Faraonovca–Volintiri. Audiat, acesta a comunicat că nu avea nici o intenție de a săvârși vreo ilegalitate. Se afla în drum spre casă, dar a încurcat drumul.

Foto: border.gov.md

În această dimineață, polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu pe sectorul de responsabilitate în proximitatea satului Volintiri, au fost alertați de prezența unui străin.

Potrivit poliției de frontieră, tânărul solicitat să ofere un act de identitate și detalii despre prezența lui în zonă, acesta a comunicat că este din regiunea Belgorod-Dnestrovschii, Ucraina, are 27 de ani, însă nu deține nici un document ce ar face posibil confirmarea celor relatate.

Astfel, în urma cooperării cu partea ucraineană au fost confirmate informațiile prezentate de către tânăr.

Audiat, ucraineanul ar fi declarat că în seara precedentă s-a întâlnit cu niște prieteni, iar spre dimineață s-a pornit spre casă. Nu avea intenția de a săvârși vreo ilegalitate. A înțeles că a încurcat drumul doar după ce s-a întâlnit cu patrula Sectorului Poliției de Frontieră Volinitiri.

Tânărul este cercetat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat conform art. 362 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.


Pub