(video) PSRM, „o lună de activitate a Maiei Sandu”: Criză, turnee pentru poze, echipă ce vine dintr-un Guvern demis pentru corupție

Partidul Socialiștilor critică activitatea Maiei Sandu în primele 30 de zile de președinție. „Criza s-a aprofundat, eșecuri după eșecuri, fuge de responsabilitate prin turnee în străinătate. Îi recomandăm să revină la normalitate și să se apuce de lucru”, au declarat deputați socialiști, la o conferință de presă susținută astăzi.

Foto: Captură

„Această lună este caracterizată de haos și eșecuri. Maia Sandu a cerut demisia Guvernului Chicu, iar după o lună de la demisie, Maia Sandu nu vine cu soluții, cu un candidat la prim-ministru, cu o echipă profesionistă la guvernare, așa cum a promis în campania electorală.

Unde e acea echipă? A eșuat realizarea acestei promisiuni.

Au început o cale ilegală de autodizolvarea Parlamentului. Dar se vede că Asul din mâneca Maiei Sandu a eșuat, din nou.

Acum PAS și Maia Sandu vor să oblige deputații să nu vină la muncă. Așa ceva nu am auzit și nu am văzut, să fie interzis deputaților să vină la lucru, nemaipomenită treabă!

Este clar că Maia Sandu se gândește doar la ratingul său personal și PAS.

Soluțiile căutate de dumneaiei pe sub masă și pe la spate aprofundează criza politică și haosul.

O lună a trecut, nicio măsură anti-Covid. Niciun suport în lupta cu pandemia, nici vaccin, nici suport financiar extern pentru agenții economici, nimic, dar toate acestea le-a promis.

A promis că va reduce din cheltuielile de la Președinție, nu a redus, ba chiar a cheltuit mai mult la învestire. În general, a spus că va renunța la sediul Președinției, dar totul a rămas cum și era. A promis că va scoate gardul, nu l-a mai scos. Este doar o poartă deschisă, poate s-a stricat și nu are cine din echipa profesionistă a Maiei Sandu să o repare? A spus că renunță la paza de stat, nu a renunțat. Nicio inițiativă socială sau economică.

În schimb, Maia Sandu a dezbinat societatea, iar ura interetnică pe care o promovează a condus ca un ministru să fie atacat în stradă, pentru că a apărat în Curtea Constituțională Legea privind limbile vorbite în RM”, a declarat la conferința de presă deputatul socialist Oleg Lipskii.

Deputata PSRM, Alla Darovannaia a examinat echipa prezidențială a Maiei Sandu.

„Suntem îndemnați să ne bucurăm de milioanele unui consilier de-al său, iar alți tineri, care nu au milioane la 30 de ani, sunt eșuați, spune Maia Sandu. Alt consilier este condamnat penal definitiv, iar ultimul consilier numit este implicat într-un scandal cu scheme ilegale. O altă consilieră a fost acuzată de furt intelectual, iar bodyguardul personal al Maiei Sandu este numit în funcție de conducere la SPPS. Mare parte din echipa Maiei Sandu vin din Guvernul PLDM, singurul Guvern din istorie, demis pentru corupție”, a declarat Darovannaia.

„Suportul extern așa și nu l-a deblocat Maia Sandu, așa cum a promis.

A mers în turnee externe, pentru a face poze pentru facebook și a venit înapoi cu prea mulți de „dacă””, a adăugat și deputatul socialist Petru Burduja.

Maia Sandu a fost învestită în funcția de președintă pe 24 decembrie 2020. Ea nu a comentat deocamdată declarațiile deputaților socialiști. Anterior însă, oficiala a calificat acuzațiile lansate de PSRM drept o „încercare de denigrare a echipei sale”.


Pub