(video) Prima reacție a lui Putin la investigația Fondului Anticorupție al lui Navalinîi

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a venit cu o reacție la investigația care a explodat internetul săptămâna trecută, publicată de Fondul de luptă anticorupție (FBK) al opozantului rus Aleksei Navalnîi cu veritabilul palat care i-ar aparține. Acesta a declarat pentru jurnaliști că proprietatea nu îi aparține.

„Nimic din ce este indicat ca fiind proprietatea mea, nu îmi aparține, și nici membrilor de familie. Nici nu mi-a aparținut vreodată”, a declarat Putin.

Acesta a menționat că de mult timp circulă informații referitoare la bunurile care i-ar aparține, iar acum ar fi găsit „momentul potrivit” pentru a spăla creierii rușilor.

Fondul de luptă anticorupţie (FBK) al opozantului rus Aleksei Navalnîi a publicat la două zile după arestarea sa la revenirea din Germania la Moscova, o anchetă care - potrivit FBK - demonstrează corupţia lui Vladimir Putin şi a anturajului său pentru a-l înzestra pe preşedintele rus cu un „veritabil palat”

Ancheta publicată este însoţită şi de un apel adresat ruşilor de a manifesta sâmbătă împotriva puterii, reînnoind invitaţia lui Navalnîi de a ieşi la proteste în stradă.

Între timp, mii de ruși au ieșit la protest, nemulțumiți de arestarea lui Navalnîi. Sâmbătă, 23 ianuarie, peste o mie de persoane au fost arestate, printre acestea fiind și soția lui Navalnîi.


Pub