(video) Pavel Filip, despre noua componență CSS: „Super, doar reprezentantul lui Șor lipsea și acum l-am văzut”

Liderul Partidului Democrat s-a declarat nedumerit de noua componență a Consiliului Suprem de Securitate. „Super, doar reprezentanul lui Șor lipsea și acum l-am văzut și pe el”, a declarat Filip, în cadrul emisiunii Punctul pe azi, de la TVR Moldova.

„Nu cred că poți schimba lucrurile utilizând instrumentele vechi, pentru că atunci suntem cumva martori unor standarde duble. Dacă ne imaginăm că lucrul acesta l-ar fi făcut altcineva, Igor Dodon, de exemplu, și-ar fi pus membrii de partid sau consilieri în CSS... cred că era multă critică. Totuși trebuie să facem o deosebire dintre securitatea statului și politică, dar este totuși o atribuție exclusivă a președintelui țării.

Ne-am uitat astăzi cu colegii prin listă și am văzut reprezentanți ai tuturor partidelor și cei de la PSRM și Șor și de la Platforma DA și PAS”, a declarat Filip.

Șefa statului a semnat decretul de constituire a Consiliului Suprem de Securitate, care se va întruni chiar mâine, 26 ianuarie, în prima sa ședință. Pe lângă membrii din oficiu ce fac parte din CSS, în conformitate cu legea, Maia Sandu a ales alte câteva candidaturi.

În total, în conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane, printre care fostul consilier guvernamental al Maiei Sandu, Vladislav Kulminski, viceguvernator de la BNM, dar și un șir de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate/Blocul ACUM.


Pub