Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Am pus în discuție subiecte…

„Am pus în discuție subiecte ce vizează situația politică internă”. Președinta Maia Sandu, întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în Moldova

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni, 25 ianuarie, că a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în R. Moldova, ES Pascal Le Deunff.

Astfel, în cadrul întrevederii s-a discutat despre subiecte ce vizează situația politicii interne a R. Moldova.

„Am pus în discuție subiecte ce vizează situația politică internă, accentuând că optăm, în continuare, pentru alegeri parlamentare anticipate, ca o soluție pentru a reconfigura guvernarea și a o face funcțională. M-am referit, de asemenea, la evoluțiile din regiune, dar și la vizitele pe care le-am întreprins recent la Kyiv și la Bruxelles. Am accentuat că astăzi prioritatea noastră este depășirea crizei sanitare și asigurarea accesului cât mai rapid la vaccin pentru cetățenii țării, precum și depășirea crizei economice”, a spus Sandu.

Potrivit lui Sandu, un aspect important al întrevederii a vizat relațiile moldo-franceze în diverse domenii de cooperare.

„L-am asigurat pe ES Pascal Le Deunff că R. Moldova rămâne un prieten apropiat al Franței, fiind interesată în dezvoltarea relațiilor economice și în multiplicarea investițiilor franceze în țara noastră. Totodată, am menționat necesitatea de a amplifica schimburile culturale și academice, atât pe linia Organizației Internaționale a Francofoniei, a cărei membră este R. Moldova, cât și ca țară ce are o diasporă considerabilă în Franța”, a adăugat președinta.