Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Tăieri ilicite la Rezervația…

LIVE Tăieri ilicite la Rezervația Plaiul Fagului. La fața locului a intervenit poliția

Mai mulți oameni ar fi fost surprinși, luni, 25 ianuarie, tăind copaci în Rezervația științifică Plaiul Fagului, care se află în subordinea Agenției Moldsilva. După ce a intervenit poliția la fața locului, a fost identificat un autoturism plin cu lemne.

Într-un live postat de „Democrația Acasă”, activistul Vasile Costiuc susține că mai mulți oameni din satul Temeleuți, raionul Călărași, l-au anunțat că la Rezervația științifică Plaiul Fagului s-ar tăia ilegal copaci, care nu ar avea marcaj. Ajuns la rezervație, în timp ce filma, Costiuc ar fi fost atacat de mai multe persoane, care încercau evacuarea lemnului, inclusiv de pădurarul rezervației.

Totodată, peste 40 de persoane s-au mobilizat din Chișinău spre Rezervația științifică Plaiul Fagului, pentru a-l susține pe Vasile Costiuc, dar și pentru a solicita reprezentanților poliției să-i identifice pe cei care l-au agresat fizic pe Costiuc.

Aceștia vor să solicite pornirea imediată a unui dosar penal pentru huliganism.

Polițiștii susțin că marți, 26 ianuarie, reprezentanții Agenției Moldsilva vor urma să stabilească dacă copaciii au fost tăiați ilegal.

UPDATE 23:35 Reprezentanții „Democrația Acasă” au depistat un camion cu lemne în timp ce se îndreptau de la Chișinău spre Rezervația Plaiul Fagului.

UPDATE 22:41 La rezervație au venit directorul Rezervației științifice Plaiul Fagului și un reprezentant al Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

UPDATE 22:39 Reprezentanții poliției îl interoghează pe pădurarul Gheorghe David.

UPDATE 22:35 Costiuc anunță că va depune o plângere la Inspectoratul de Poliție Călărași, din motiv că ar fi fost agresat fizic de pădurarul rezervației, dar și de alte persoane care încercau evacuarea lemnului.

UPDATE 22:20 Polițiștii au identificat un autoturism plin cu lemne pe teritoriul rezervației.

UPDATE 22:15 La Rezervația Plaiul Fagului a intervenit poliția.