Programul „Capital matern”, inițiat de Ilan Șor, care motivează creșterea natalității la Orhei, va funcționa și în 2021

orheimatern

Programele sociale care aduc beneficii importante pentru cetățeni, elaborate și implementate de către deputatul Ilan Șor, la Orhei, vor funcționa și în 2021. Printre acestea se numără și programul „Capital matern”, datorită căruia natalitatea, la Orhei, a crescut de două ori. Decizia ca acest proiect să fie pus în aplicare și pe parcursul acestui an a fost luată recent, de către Consiliul municipal Orhei

În cadrul programului „Capital matern”, sute de familii tinere au beneficiat și se vor bucura în continuare de indemnizații unice la nașterea copilului. Astfel, la nașterea primului copil se acordă suma de 7000 de lei, iar pentru următorii copii se oferă câte 10 000 de lei. Familiilor cu gemeni le revine suma de 14 000 de lei.

Adoptarea deciziei privind continuarea proiectului a fost salutată de deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR” și primarul de onoare al municipiului Orhei.

„Mă bucur pentru orheieni că au norocul să aibă o administrație responsabilă, care continuă programele în interesul oamenilor. Mă onorează că acest program „Capital matern”, pe care le-am elaborat și lansat la Orhei împreună cu echipa mea încă în 2015, va ajuta și în acest an sute de familii tinere. Noi ajutăm oamenii cu fapte concrete, nu cu vorbe deșarte”, a menționat Șor.

Autoritățile de la Orhei susțin că acest program reprezintă un sprijin real pentru familiile tinere și are scopul de a stopa declinul demografic.

„Datorită proiectului „Capital matern”, în ultima perioadă, natalitatea în municipiul Orhei a crescut de două ori. Nu ne-a oprit nici pandemia, nici criza economică, așa că vom continua să susținem tinerele familii. Oamenii trebuie să cunoască faptul că Primăria Orhei continuă toate proiectele sociale care au fost inițiate în 2015”, a declarat Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei.

În 2020, aproximativ 400 de familii au beneficiat de indemnizații în cadrul proiectului „Capital Matern”.

Programul „Capital matern”, elaborat de Ilan Șor, este implementat la Orhei din 2015, iar în comuna Jora de Mijloc – din 2018, după ce conducerea administrației locale a fost preluată de vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Autoritățile municipiului Orhei implementează, însă, mai multe programe de susținere a copiilor și familiilor. În municipiu sunt modernizate capital grădinițele, iar micuții beneficiază de un sistem nou de alimentație de tip catering, bucatele pentru copii sunt preparate în condiții de restaurant. De asemenea, la Orhei este derulat programul „Locuințe sociale” pentru tinerii specialiști și angajații din sfera bugetară.

Taguri: #promo ȘOR
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente