O organizație neguvernamentală din România va acorda Maiei Sandu premiul pe anul 2020 pentru promovarea democrației în societate

139769873_1505013036373977_5784683183032057784_o
Foto: Maia Sandu/Facebook

Grupul pentru Dialog Social (GDS) – prima organizație neguvernamentală din România – a decis să acorde Premiul pe anul 2020 preşedintei Republicii Moldova Maia Sandu. Premiul GDS se decernează anual unei personalități care s-a remarcat în promovarea valorilor societății civile și statului de drept.

Ceremonia de prezentare a diplomei şi intervenţia Maiei Sandu vor avea loc online.

Când?

Miercuri, 27 ianuarie, ora 13.00.

Transmisia live de la Bucureşti şi Chişinău va fi pe canalul Privesc.eu.

Premiul GDS a fost acordat de-a lungul timpul unor personalități notorii cum ar fi: Augustin Lazăr, Dacian Cioloș, Laura Codruţa Kövesi, Dan Tăpălaga, Daniel Morar, Vladimir Tismăneanu, Andrei Pleșu, Monica Macovei, Mihai Șora, Nicușor Dan.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) este o asociație independentă, neguvernamentală, cu caracter nepatrimonial, care și-a propus să apere și să promoveze valorile democrației, libertățile și drepturile omului. GDS urmărește să fie o instanță de reflecție critică asupra problemelor fundamentale ale societății românești. Mijlocul principal folosit pentru atingerea acestui scop este dialogul social realizat prin toate instrumentele civilizației moderne. Grupul angajează acest dialog cu diferite componente ale societății precum și cu organele legislative și executive ale puterii de stat. Grupul pentru Dialog Social nu este și nu urmărește să devină formațiune politică.

GDS s-a constituit pe 31 decembrie 1989 și este prima organizație a societății civile din România constituită legal după căderea comunismului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente