(doc) Ce trebuie să cunoști dacă participi la Olimpiada la Matematică. Vezi cerințele și testele din anii precedenți

file-20190715-173366-vircaw
Foto: theconversation.com

Echipa #diez continuă să aducă informații și resurse utile pentru tinerii participanți la olimpiade. Pentru a facilita procesul de studiu, am scris câteva sfaturi pentru proba la matematică și îți prezentăm testele din anii trecuți.

Proba la matematică durează patru ore astronomice. Mai jos, sunt atașate olimpiadele din anii 2017 și 2018 și baremele pentru fiecare probă. Elevii participanți sunt îndemnați să rezolve și să se conducă după barem pentru a înțelege mai bine structura testului.

Clasa a IX-a

Clasa a X-a

Clasa a XI-a

Clasa a XII-a

Menționăm, concursurile și olimpiadele școlare au drept scop realizarea următoarelor obiective: selectarea, la nivel de performanţă, a potenţialului intelectual al republicii, cu acordarea ulterioară a unor facilităţi de manifestare a capacităţilor în interesul propriu şi cel al societăţii, identificarea, stimularea și promovarea elevilor capabili de performanțe înalte, dezvoltarea capacităților și a talentelor deosebite în vederea constituirii și dezvoltării viitorului potențial al Republicii Moldova și altele. În baza rezultatelor obținute la olimpiadele republicane și/sau internaționale/regional, liceenii pot obține nota 10 din oficiu la proba de BAC la obiectul corespunzător.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente