Audi și-a actualizat gama de automobile conform noii norme de poluare Euro 6d

Până la începutul anului curent, Audi și-a convertit deja gama de automobile conform noului standard de emisii Euro 6d. Astfel, toate modelele de autoturisme incluse în gama curentă Audi respectă limitele stricte ale standardului Euro 6d-ISC-FCM.

Conversia a reprezentat un adevărat tur de forță organizatoric pentru companie. Provocarea a constat în utilizarea în cel mai bun mod posibil a capacităților de testare existente în Ingolstadt și Neckarsulm, în ciuda crizei cauzate de coronavirus și a timpilor morți cauzați astfel în producție.

În prezent, 193 de modele de autoturisme Audi sunt certificate conform noii norme de poluare, adică marea majoritate a gamei precedente a mărcii. Restul de câteva modele rămase vor fi, de asemenea, omologate în primele luni ale lui 2021. Astfel marca nu va renunța din cauza trecerii la Euro 6d la niciun model din portofoliul său.

Game extinse: familiile de modele A4 și A5 totalizează 58 de versiuni motor/transmisie

Autoritățile de omologare definesc în acest context modelul ca fiind fiecare variantă de motor/transmisie a unei anumite forme de caroserie. Este vorba deci de trenul de rulare (compus dintr-un motor și o transmisie) ce este folosit pentru o anumită gamă de produs: de exemplu 2.0 TDI cu transmisie S tronic cu 7 trepte și tracțiune quattro. Fiecare variantă de caroserie, precum Limousine, Sportback sau Avant însemnă o variantă motor/transmisie distinctă. Astfel, familiile A4 și A5 însumează în total 58 de variante motor/transmisie.

Norma de poluare Euro 6 a intrat în vigoare pentru autovehiculele noi încă de la începutul anului 2015. De atunci, se aplică o limită de 80 de miligrame per kilometru pentru automobilele cu motor diesel. Pentru motoarele pe benzină, limita se situează la 60 de miligrame per kilometru. Cu fiecare nou nivel al normei de poluare introdus de Uniunea Europeană, aceasta a înăsprit cerințele pentru metodele de măsurare, ciclurile de măsurare, procedurile de măsurare și condițiile de testare.

Astfel, Euro 6d-ISC-FCM, noul nivel al normei, care este aplicabil tuturor autovehiculelor noi începând cu 1 ianuarie 2021 pune și mai mult accent decât nivelul precedent pe emisiile RDE determinate în condiții reale de mers. Drept urmare, autovehiculele trebuie acum să respecte aceste limite chiar și în timpul testelor RDE, ce sunt efectuate pe șosea în anumite condiții clar definite. Este totuși admisă o toleranță a dispozitivelor de măsurare de 0,43.

De asemenea, Euro 6d impune un sistem instalat la bord pentru monitorizarea consumului. Audi a implementat această cerință sub forma unui soft integrat în unitatea de comandă a motorului.

Tehnologia twin-dosing și filtre foarte voluminoase de particule pentru motoarele pe benzină

Audi a făcut eforturi considerabile pentru a se asigura că aceste valori se situează în toate condițiile sub noile limite de emisii. Tehnologia twin-dosing este astfel un factor cheie pentru motoarele diesel, atât cu patru cilindri în linie, cât și variantele V6.

Audi a introdus tehnologia twin-dosing treptat deja în 2020, pentru modelele compacte cu motoare diesel instalate transversal și pentru modelele cu şase cilindri din gama de talie medie, exemple fiind Audi A3, A4, A5 și Q5.

Pentru modelele cu motoare pe benzină, accentul a fost pus pe particulele de carbon ce sunt generate mai ales la pornirea la rece. Audi a început să își echipeze modelele pe benzină cu filtre de particule pentru benzină încă din anul 2018. Acestea sunt deosebit de voluminoase și reduc emisiile de particule cu până la 90%.


În contextul celor spuse, mai aflaţi că Audi și-a îndeplinit cu succes target-ul de a avea o flotă de maşini care să corespundă în întregime restricţiilor privind emisiile de CO2 şi astfel să evite amenzi uriaşe din partea autorităţilor. Pe baza cifrelor preliminare, cu o medie calculată de 101,5 g/km, compania se situează cu mult sub valoarea legală cerută de 105,6 g/km. Acest rezultat corespunde unei îmbunătățiri de aproximativ 20% comparativ cu media anului precedent. În acest fel, marca din cadrul VW AG a adus o contribuție pozitivă la rezultatul total al flotei grupului.

Baza pentru calcularea cifrelor sunt cele aproximativ 585.000 de vehicule nou înmatriculate în cele 28 de țări ale Uniunii Europene și în Norvegia și Islanda. O influență pozitivă asupra cifrei flotei se datorează în special creșterii semnificative a livrărilor modelelor Audi e-tron și e-tron Sportback, precum şi celor PHEV. În 2020, Audi avea deja în portofoliu nouă modele plug-in hybrid, unele dintre ele din serii majore precum A3, A6, A7 Sportback, Q7 și Q8.

Până în 2025, Audi își propune să furnizeze mai mult de 30 de modele electrificate, aproximativ 25 dintre ele fiind complet electrice. 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/