fbpx

Pavel Filip, despre noua componență a CSS: „Super, doar reprezentantul lui Șor lipsea și acum l-am văzut”

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a comentat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” noua componență a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), aprobată astăzi, 15 ianuarie, de președinta Maia Sandu. Mai mult, acesta a declarat că este nedumerit de aceste decizii și că „suntem martorii unor standarde duble”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Super, doar reprezentantul lui Șor lipsea, acum îl vedem și pe el. Vedem un șir de deputați în componența CSS. Nu vreau să vorbesc foarte mult, dar nu cred că poți schimba lucrurile utilizând instrumentele vechi. Suntem cumva martorii unor standarde duble.

Dacă lucrul acesta l-ar fi făcut Dodon, spre exemplu, și-ar fi pus membri de partid sau consilieri în CSS, cred că era foarte multă critică. Trebuie să facem deosebire între securitatea statului și politică. Dar este decizia președintelui.

Ne-am uitat cu colegii pe listă și sunt reprezentanți ai tuturor partidelor. Sunt și de la PSRM, și de la Șor. Sergiu Sîrbu este de la Șor, ca președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii de la TVR Moldova.

Totodată, și Igor Dodon, ex-președintele Republicii Moldova, a comentat decizia Maiei Sandu cu privire la noua componență a CSS, spunând că consideră inadmisibilă decizia președintelui de a-și numi colegii din PAS membri ai CSS.

Precizăm că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, 25 ianuarie, decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Totodată, în conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane. Printre aceștia sunt deputați PAS și ai Platformei DA, câțiva consilieri ai Maiei Sandu, experți, un judecător și prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Vladimir Munteanu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button