fbpx

Estonia are un nou guvern. Kaja Kallas va fi prima femeie prim-ministru din istoria țării

Kaja Kallas a devenit prima femeie în poziția de prim-ministru din istoria Estoniei, după ce parlamentul de la Tallinn a aprobat luni un nou guvern de coaliție, cu Partidul Reformei și Partidul de Centru, fără reprezentații extremei-drepte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cele mai mari două partide politice din Estonia au încheiat duminică un acord pentru a forma un nou guvern care va fi condus de o femeie prim-ministru pentru prima dată în istoria țării baltice, înlocuind Cabinetul anterior care s-a prăbușit într-un scandal de corupție la începutul acestei luni.

Kallas, de 43 de ani, este fostă europarlamentară și fiica lui Sim Kallas, unul din fondatorii Partidului Reformei, fost premier și fost comisar al UE.

„Primul lucru de care ne vom ocupa va fi această criză din sănătate”, a spus Kaja Kallas luni, referindu-se la pandemia de coronavirus. Noul guvern, care are 59 de locuri în parlamentul cu 101 membri, înlocuiește un guvern prăbușit în urma unui scandal de corupție, luna aceasta.

Ambele partide vor avea șapte portofolii ministeriale pe lângă funcția de prim-ministru a lui Kallas în guvernul de 15 membri, care ar aduna o majoritate în Parlamentul Riigikogu cu 101 de locuri.

Kaljulaid, prima femeie președintă de stat din Estonia, începând 2016, i-a dat sarcina lui Kallas să formeze guvernul pe măsură ce partidul ei pentru reformă pro-afaceri și pro-antreprenoriat a ieșit ca câștigător la alegerilor generale din Estonia din martie 2019.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button