/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ La aniversarea celor 95 de ani ai săi, o bătrână din Găgăuzia a primit în dar o mașină

missing
25 ianuarie 2021, ora 20:44

La aniversarea celor 95 de ani ai săi, a primit un cadou la care visează milioane de tineri din întreaga lume. Mai exact, este vorba despre o mașină electrică, dăruită unei bătrâne din Găgăuzia de către oamenii din sat. Întrucât, totuși, nu mai e în stare să urce la volan, femeia speră ca fiica ei să obțină cât mai curând permisul de conducere, pentru a-și putea vizita nepoții și strănepoții. 

La ai săi 95 de ani, Olga Uzun este cea mai vârstnică locuitoare ai satului Avdarma din raionul Comrat. În viața sa lungă de aproape un secol a trecut peste cel de-al doilea Război Mondial, foamete și colectivizare. În pofida vârstei avansate, femeia își păstrează optimismul și claritatea cugetului. De ziua sa de naștere, aceasta a fost vizitată de o deputată a Adunării Populare din Găgăuzia.

Iar cadoul s-a dovedit a fi mult peste măsura așteptărilor, fiind vorba despre o mașină electrică, produsă în China, oferită în dar bătrânei de către locuitorii satului.

Un astfel de automobil, după ce e încărcat, poate parcurge până la 150 de kilometri. Bătrâna s-a arătat uimită că o mașină poate merge fără combustibil și a zis că speră ca fiica ei să obțină cât mai curând permisul de conducere, pentru a-și putea vizita nepoții și strănepoții.

Olga Uzun este una dintre cele mai cunoscute și bătrâne femei din Găgăuzia, fiind autoarea unui șir de memorii despre băștinașii și evenimentele din zonă. Aceasta a avut șase copii, dintre care trei au decedat deja din cauza vârstei înaintate. Acum, femeia trăiește împreună cu mezina sa, Ecaterina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram