/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Vitezomanii care au organizat curse ilegale într-un parc din capitală, sancționați

missing
25 ianuarie 2021, ora 21:50

Vitezomanii care au organizat curse ilegale, într-un parc din capitală, au fost sancționați. Poliția a identificat doi tineri, cu vârstele de 20 și, respectiv, 21 de ani, dar și un minor de 16 ani, care s-au luat la întrecere pe drumurile din parc, punând în pericol viața celor veniți pentru o plimbare. La volanul BMW-urilor a urcat tânărul de 21 de ani și minorul de 16 ani. Potrivit cadrului legal, pentru astfel de încălcări, contravenienții riscă o amendă de până la 2000 de lei și privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la un an, în cazul tânărului de 21 de ani.

Aceste imagini au fost înregistrate în parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei. Tinerii s-au filmat în timp ce organizau curse  ilegale, pe o alee din parc. Imaginile au apărut pe rețelele de socializare, iar poliția s-a autosesizat. Vitezomanii au fost identificați, iar mașinile care au fost implicate în cursele ilegale au fost aduse în parcarea poliției.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: Aseară târziu, mașinile vitezomanilor au fost aduse în această parcare a Inspectoratului de Poliție Botanica. Azi dimineață, însă, la primele ore, BMW-urile nu mai sunt în parcare.”

Potrivit Poliției, cele două autoturisme erau conduse de un tânăr de 21 de ani și un minor de 16 ani, care ar fi luat mașina de la un alt tânăr de 20 de ani. La rândul său, acesta din urmă, luase mașina în chirie.

NATALIA GOLOVCO, OFIȚERĂ DE PRESĂ INSP: Tânărul de 21 de ani a fost sancționat de la 30 – 40 unități convenționale și 5 puncte de penalizare, cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioada de la 6 la 12 luni. Cel de 20 de ani a luat în chirie un automobil de marcă BMW și l-a predat prietenului său minor, de 16 ani. Pentru că a predat conducerea mașinii unei persoane care nu deține permis de conducere, a fost sancționat cu 4500 de lei. Pe numele minorului a fost întocmit un proces – verbal pentru conducerea unui automobil fără permis de conducere, fiindu-i aplicată amenda de 3000 de lei, dar și pentru încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere, săvârșite prin manifestare de comportament agresiv, fiind expediat procesul-verbal în Instanța de Judecată cu recomandarea agentului constatator de a fi aplicată amendă în mărime de 2000 de lei.”

Acest subiect a fost discutat și la ședința de azi a Primăriei. Edilul capitalei le-a cerut părinților să ia atitudine.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL: Am văzut cu toții acele raliuri. Niște puștani umblă cu BMW-uri prin parc, unii și fără permis de conducere. Dar am o adresare către părinți: vă rog, explicați-le că este cu adevărat periculos. Plus, aproape peste tot încercăm să instalăm camere de supraveghere. Chiar vin cu un apel către magazine, centre, birouri, dar și alte instituții să-și instaleze camerele de supraveghere spre stradă.”

Nu este pentru prima dată, când în capitală se desfășoară curse ilegale. Unele au avut chiar și consecințe grave. Spre exemplu, tragedia de pe urma accidentului produs la intersecția Bulevardului Ștefan Cel Mare cu strada Ismail a zguduit o țară întreagă. Atunci, un Audi a spulberat un taxi, iar ca urmare doi bărbați au decedat. Și în acel caz, edilul Capitalei spunea că, la Primărie, va fi creat un grup de lucru, care va propune identificarea și amenajarea unui teren special pentru desfășurarea curselor auto. Astăzi, însă, viceprimarul Victor Chironda, susține că acest lucru nu este o prioritate pentru administrația publică locală și că vor fi luate alte măsuri, cum ar fi, spre exemplu, îngustarea benzilor de circulație ori amenajarea intersecțiilor periculoase din oraș.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram