‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDupă ce au fost citați la poliție, fermierii protestează în fața MAI

După ce au fost citați la poliție, fermierii protestează în fața MAI

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Actualizare. Mai mulți agricultori protestează în fața Ministerului Afacerilor de Interne, după ce câțiva dintre ei au fost citați la Poliție, pentru presupusa încălcare a regulamentului circulației rutiere în cadrul acțiunilor de protest din fața Parlamentului, din luna decembrie 2020.

Agricultorii au cerut audiență la ministrul de interne, Pavel Voicu, pentru mai multe clarificări. Fermierii spun că „au protestat pașnic” și consideră citațiile la Poliție drept intimidare, ca lumea să nu mai iasă la protest.

Mai mulți fermieri care au protestat în PMAN și în fața Parlamentului, la finele anului trecut, au primit citații de a se prezenta la Poliție, despre aceasta au scris mai mulți agricultori într-un grup pe Viber.

Conform citației, agricultorii urmează să se prezinte marți, 26 ianuarie, la diferite sectoare de poliție din municipiul Chișinău.

Motivele invocate de polițiști – presupusa încălcare a regulamentului circulației rutiere în cadrul acțiunilor de protest din fața Parlamentului.

Menționăm că, la începutul lunii decembrie, mai mulți fermierii din diferite raioane ale republicii au ieşit în stradă pentru a le cere autorităţilor să nu majoreze cota TVA în agricultură de la 8% la 12%. O altă revendicare a fost și achitarea compensațiile pentru culturile din cea de a doua grupă. Aceștia au renunțat la proteste și și-au retras tehnica în data de 30 decembrie 2020.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›