CSI / Rusia

Primul MESAJ al lui Navalnîi din închisoare: N-am de gând să mă spânzur ori să-mi tai venele

„Pentru orice eventualitate: nu am de gând să mă spânzur de fereastra celulei sau să-mi tai venele cu o lingură ascuţită”, a precizat Navalnîi într-o declaraţie care a fost postată pe pagina sa oficială de Instagram.

„Merg pe scări cu foarte mare grijă şi zilnic mi se ia tensiunea, astfel că ipoteza unui infarct subit este exclusă. Sunt stabil din punct de vedere emoţional şi psihologic”, a spus opozantul rus.

Peste 3.000 de persoane au fost arestate sâmbătă la demonstraţiile pro-Navalnîi organizate în întreaga Rusie, la care au participat zeci de mii de protestatari.

Demonstranţii au protestat împotriva închiderii lui Alexei Navalnîi şi au cerut eliberarea sa. În Siberia, protestele s-au desfăşurat şi la -50 de grade Celsius.

Oamenii au scandat „Putin, hoţule!”, „Navalnîi, suntem cu tine” sau „Libertate pentru deţinuţii politici!”.

Au fost manifestaţiile cele mai importante din ultimii ani.

Autorităţile l-au acuzat pe Navalnîi că a încălcat condiiile supravegherii prin faptul că a rămas în Germania şi nu s-a prezentat, la finele anului trecut, la biroul Serviciului Federal al Penitenciarelor în legătură cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapida

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *