17:41:09 24.04.2024
Stiri

Einstein, socialiștii, șoriceii și definiția prostiei

Actualitate 24.01.2021 10:32 Vizualizări2970 Autor: Ziarul National
Einstein, socialiștii, șoriceii și definiția prostiei


Trustia, elegii politikoase

Negrii matusalemici s-au cutremurat în versurile maiakovskiene. Decizia Curții Constituționale precum că limba rusă nu poate fi tratată preferențial față de ucraineană, găgăuză, bulgară, idiș, indiană și celelalte limbi vorbite în republica-livadă părăsită a Uniunii a căzut ca un asteroid de Tunguska pe capul lumii ruse de la Lisabona până la Bladibostok.

De ce nu? Cine a biruit în toate războaiele din manuale și au eliberat o șesime din continentele planetei Pământ, cine produce cele mai rapide rachete și e în avangarda lumii în domeniul baletului, cine luptă cu țeava Gazpromului pentru valorile pravoslavnice și familia tradițională? Dacă poate magistrații molotoveni au uitat în ce limbă vorbește Lenin veșnic viu în mauzoleu, ei trebuie să știe în ce limbă se exprimă Putin și Dmitri Kozak. Dacă nu, să întrebe de Dodon, căci el știe. Sau au pierdut simțul fricii? Le recomandăm totuși să se abțină de la consumul de ceai cu poloniu sau cu Noviciok.

Bostănosul Dodon, victimă nevinovată a colectivizării forțate și a fertilizanților, a declarat, la rândul său, constipat (și Bătrâncea a confirmat), că legea propusă de deputații săi cu cetățenie română și anulată constituțional de membrii CC cu cetățenie română va fi adoptată în mod repetat (cu ajutorul șoriștilor suplimentari), la prima ședință a parlamentului. Și e firesc, căci de adoptarea ei depinde viitorul antropologic și financiar al trinomului Dodon, Șor și Plahotniuc sau viceversa, e paiul lor salvator din iazul Interpolului.

Acum stau și mă gândesc că intenția socialiștilor coincide cu definiția atribuită lui Einstein despre prostie: să repeți aceleași acțiuni în speranța că vei obține un rezultat diferit. După 15 noiembrie, coincidența nu mai pare întâmplătoare…

Al vostru hiemalț, ceaumist, Ion Buraga

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md