Lupta pentru fotoliul de judecător CtEDO: 11 candidați, admiși la proba interviu

11 candidați înscriși în concursul pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) au fost admiși în cea de-a doua etapă a concursului. Decizia a fost luată ieri, în cadrul primei ședințe a Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Foto: Ministerul Justiției

Membrii Comisiei au aprobat lista candidaților admiși la cea de-a doua probă - interviul, după cum urmează:

- Prisac Alexandru

- Gamurari Vitalie

- Gurin Marin

- Moraru Lilian

- Apostol Lilian

- Gribincea Vladislav

- Grosu Vladimir

- Burac Victor

- Mîțu Gheorghe

- Eșanu Nicolae

- Scobioală Diana

Următoarea probă - interviul, va avea loc miercuri, 27 ianuarie 2021, ora 11:00, la sediul Ministerului Justiției.

În concurs s-au înscris 13 persoane, termenul limită fiind de 12 ianuarie 2021.

Până la data de 29 ianuarie 2021, Comisia nominalizată va selecta și va prezenta Guvernului trei candidați pentru a fi propuși la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Concursul pentru lupta fotoliului de judecător CtEDO a fost anunțat la 30 noiembrie. Proiectul a fost aprobat de către cabinetul de miniștri, proiectul prevede crearea unei Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și aprobarea Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.


Pub