(update/video) „Libertate pentru Navalnîi”. Peste 2000 de persoane reținute, în urma protestelor

Peste 2 mii de persoane au fost arestate în urma protestelor, potrivit ultimelor date prezentate de presa rusă.

Foto: colaj

(update) Până la această oră, peste 800 de persoane au fost reținute.

(update) Și soția lui Navalnîi a fost reținută.

Телеканал Дождь / Sursa:Телеканал Дождь

(update) 237 din Rusia au fost arestate în urma protestelor în susținerea lui Navalnîi. La Moscova protestele încă nu au început, însă în Piața Pușkin deja au loc rețineri.

Zeci de persoane au fost reținute la manifestaţiile organizate în întreaga ţară pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi, principalului opozant al lui Vladimir Putin, arestat în urmă cu o săptămână, la revenirea în ţară.

Primele manifestaţii au avut loc în Extremul Orient rus, unde câteva mii de persoane au ieşit în stradă în Vladivostok şi Habarovsk, iar importante efective de poliţie au fost desfăşurate, potrivit susţinătorilor lui Navalnîi.

În oraşul Iakuţk, în această dimineaţă a fost organizat un mic protest, în ciuda temperaturilor de -50 de grade Celsius.

Circa 50 de protestatari au fost arestaţi în 10 oraşe ruseşti.

La Moscova, unde mobilizarea opoziţiei este de obicei cea mai semnificativă, protestatarii urmează să se reunească la ora locală 14:00 (11:00 GMT) în piaţa Puşkin. Poliţia moscovită a promis deja că va reprima fără întârziere orice adunare neautorizată, iar primarul capitalei, Serghei Sobianin, a calificat protestele drept inacceptabile, în plină pandemie de coronavirus.

Soţia lui Navalnîi, Iulia, şi-a anunţat pe Instagram intenţia de a manifesta la Moscova pentru soţul ei.


Pub