fbpx

Hong Kong impune izolarea la domiciliu a mii de rezidenţi pentru testarea obligatorie COVID-19

Guvernul din Hong Kong a impus sâmbătă un lockdown pentru o regiune din Peninsula Kowloon, cei 10.000 de rezidenţi fiind nevoiţi să rămână la domiciliu până când vor fi testaţi pentru depistarea noului coronavirus, iar rezultatele vor fi aflate în cea mai mare parte, informează Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autorităţile au precizat că sunt 70 de clădiri în ”zona restricţionată” din Jordan şi că intenţionează să finalizeze procesul într-un interval de circa 48 de ore, astfel încât rezidenţii să poată merge luni la muncă, scrie Agerpres.

Autorităţile din Hong Kong au instituit măsuri agresive pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în acest pol financiar şi aerian al Asiei, dar măsura luată sămbătă este primul lockdown din acest oraş.

Multe clădiri sunt vechi şi prost întreţinute în această zonă de mici dimensiuni, dens populată, unde sunt des întâlnite subunităţi administrative, a precizat secretarul pentru Sănătate, Sophia Chan.

„Riscul de infectare în comunitate este destul de ridicat”, a declarat aceasta cu prilejul unei conferinţe de presă. „După evaluare, credem că este necesar să instituim o declaraţie de restricţionare în scopul testării în zona restricţionată pentru a atinge obiectivul de zero cazuri”.

Zona restricţionată a raportat 162 de cazuri confirmate de COVID-19 luna aceasta, iar prezenţa virusului detectat în mostre din sistemul de canalizare al clădirilor din zonă a fost mai ridicată în comparaţie cu alte regiuni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button