/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Preşedintele rus Vladimir Putin salută „marele profesionalism” al lui Larry King

missing
23 ianuarie 2021, ora 16:58

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat memoria şi „marele profesionalism” al jurnalistului american Larry King, care a murit sâmbătă şi care l-a intervievat în mai multe rânduri, a anunţat Kremlinul, relatează Agerpres.

„Preşedintele a apreciat mereu marele său profesionalism şi autoritatea sa jurnalistică indiscutabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, Dmitri Peskov, citat de agenţia de ştiri Ria Novosti.

Larry King a fost în special autorul unui interviu devenit celebru cu Vladimir Putin în 2000, la câteva luni după venirea sa la putere şi la puţin timp după naufragiul submarinului Kursk.

Foto: (c) REUTERS

La momentul respectiv, preşedintele rus a fost foarte criticat pentru modul în care a gestionat drama care a dus la moartea celor 188 de membri ai echipajului.

Larry King l-a întrebat în acest context pe Vladimir Putin: „Spuneţi-mi vă rog, ce s-a întâmplat cu submarinul?”. Cu un surâs sfidător, liderul rus i-a replicat lapidar: „S-a scufundat”.

Mulţi în Rusia i-au reproşat această scenă, cu atât mai mult cu cât la momentul dramei el nu şi-a întrerupt imediat vacanţa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram