image
Sursa foto: Profimedia

Cele mai importante modificări făcute de Biden în Biroul Oval, în prima zi de mandat

Biroul Oval de la Casa Albă, locul de muncă al celui mai puternic om din lume, a fost deja redecorat după gusturile noului ocupant, Joe Biden. Nu este vorba despre mobilier, ci despre piesele de decor - tablouri, poze, statuete - care transmit cine este președintele și valorile în care crede.

Preşedinţii SUA îşi pun amprenta personală asupra Biroului Oval la momentul preluării funcţiei, iar schimbările produse pe 20 ianuarie spun multe despre modul în care Joe Biden vrea să-şi îndeplinească mandatul, scrie Mediafax, preluând un material BBC.

Biroul preşedintelui a fost umplut cu portrete şi busturi ale unora dintre cei mai reprezentativi şi influenţi lideri ai istoriei americane.

Pe perete, în stânga lui Joe Biden, a fost agățat un portret al lui Benjamin Franklin (7), unul dintre părinţii fondatori ai Statelor Unite, care a fost, de asemenea, scriitor, om de ştiinţă şi filozof. Portretul lui Franklin este destinat să reprezinte interesul preşedintelui Biden de a urma ştiinţa în timp ce încearcă să combată pandemia de coronavirus.

Benjamin Franklin înlocuiește portretul lui Andrew Jackson, care a decorat biroul fostului președinte Donald Trump. Al şaptelea preşedinte al SUA (din secolul al XIX-lea) şi un populist controversat, Andrew Jackson a fost un preşedintele cu care Donald Trump s-a identificat frecvent, şi care s-a confruntat şi cu cenzura, deşi nu a fost niciodată pus sub acuzare.

Sub tabloul cu Benjamin Franklin se află un bust al lui Harry Truman (8), al 33-lea președinte american.

Când va ridica privirea de la biroul său, Biden va vedea, flancând şemineul, busturile reverendului Martin Luther King Jr. şi Robert F Kennedy - procuror general al SUA în timpul mandatului fratelui său - două personalităţi care au militat pentru drepturile civile.

Personalități marcante și fotografii de familie

Alte busturi din cameră includ o altă figură cheie în mişcarea pentru drepturile civile, Rosa Parks.

De asemenea notabil este un bust al lui César Chávez (2), un lider sindical american şi activist latino-american, precum şi o sculptură a tribului Chiricahua Apache care i-a aparţinut primului congresman japonezo-american ales vreodată în legislativul SUA.

Bustul lui Chavez este flancat de drapelul SUA (1) și de steagul cu sigiliul președintelui SUA (3).

Portretul unui alt fost preşedinte, Thomas Jefferson, a fost împerecheat cu cel al fostului secretar al trezoreriei, Alexander Hamilton, cu care nu era de acord adesea, ca „semn distinctiv al modului în care diferenţele de opinie sunt esenţiale pentru democraţie”.

Portrete ale altor doi foşti preşedinţi celebri, George Washington şi Abraham Lincoln, au fost, de asemenea, unite.

Noul preşedinte a adăugat şi unele obiecte personale, printre acestea aflându-se mai multe fotografii cu familia sa şi cu fiul său răposat, Beau Biden (4).

Birou făcut din lemnul unei nave scufundate

Fotografia a fost făcută în prima zi de mandat a lui Joe Biden, când proaspătul președinte semna deja primele ordine executive (5).

O caracteristică definitorie pentru Biroul Oval a rămas însă aceeaşi: Biden a ales să folosească biroul Resolute (6), numit aşa fiindcă a fost construit din lemn al navei de explorare HMS Resolute.

Biroul Resolute este un birou masiv din stejar, strâns asociat cu preşedinţii Statelor Unite, datorită plasării sale proeminente în biroul oval.

Biroul a ajuns la Casa Albă în noiembrie 1880, ca un cadou al reginei britanice Victoria. A devenit una dintre cele mai recunoscute piese de mobilier american în timpul administraţiei preşedintelui John F. Kennedy, după ce soţia sa şi-a dat seama de semnificaţia sa istorică şi a pus-o în biroul oval, scrie digi24.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: