(video) Fadei Nagacevschi huiduit în fața Curții Constituționale de Vasile Costiuc: Să-l pupi în c** pe Putin! Trădătorule!

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a fost huiduit cu cuvinte necezurate de către liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, iar un protestatar chiar a reușit să-l apuce un umăr, la ieșirea din sediul Curții Constituționale. Totul s-a întâmplat la încheierea ședinței CC de ieri, la care Fadei Nagacevschi a apărat Legea privind limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto: captură

Scandalul a avut loc pe 21 ianuarie, în fața Curții Constituționale, unde protestau două grupuri de oameni, pentru și împotriva statutului special acordat limbii ruse. La ieșirea din sediu, ministrul Justiției a fost huiduit de către liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc.

Intervenția poliției a fost promptă, iar protestatarul a luat mâna de pe Nagacevschi.

Oamenii legii au anunțat că au înregistrat cazul de agresiune asupra oficialului și vor investiga toate circumstanțele.

Curtea Constituțională a examinat pe 21 ianuarie 2020 sesizările privind statutul special acordat limbii ruse ca limbă de comunicare între minoritățile interetnice din Republica Moldova. Legea nr. 234 a fost declarată neconstituțională. Totodată, judecătorul Vladimir Țurcan a formulat o opinie separată în legătură cu decizia adoptată de către Curtea Constituțională.

Sesizarea de verificare a constituționalității legii a fost depusă de către deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu. Deliberările pe acest subiect au durat mai bine de 3 ore.

La mijlocul lunii decembrie, cu 55 de voturi ale deputaților, a fost votat în lectura a doua proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.


Pub