Ex-directorul Autorității Aeronautice Civile, repus în funcție printr-o decizie a instanței de judecată

Octavian Nicolaescu, fostul director al Autorității Aeronautice Civile, demis la data de 15 octombrie 2019, a fost repus în funcție prin Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, cu executare imediată din 21 ianuarie 2021, anunță AAC prin intermediul unui comunicat.

Foto: aac.md

Potrivit AAC, Octavian Nicolaescu a depus eforturi pentru a înlătura neconformitățile majore, depistate de inspectorii EASA în luna Februarie 2019, motiv pentru care unele companii aeriene din Republica Moldova au fost incluse în lista de siguranță a UE.

„AAC a elaborat și coordonat cu reprezentanții Comisiei Europene un plan de acțiuni corective, menite să înlăture neconformitățile identificate și să permită excluderea operatorilor naționali din Lista de Siguranță a UE în aprilie 2020. AAC a întreprins toate măsurile pentru implementare a planului de acțiuni, fapt care a fost pozitiv apreciat de reprezentanții Comisiei Europene, iar conducerea Autorității Aeronautice Civile fiind încurajată să continue același parcurs, ce ar impulsiona excluderea operatorilor naționali din Lista de Siguranță. După demiterea dlui Nicolaescu planul de acțiuni nu a mai fost implementat”, se arată în comunicat.

Amintim că la data de 10 semptembrie 2019, directorul Autorității Aeronautice Civile - Octavian Nicolaescu și adjunctul său -Vladimir Gorea au fost suspendați din funcție acum câteva zile.

„Funcționarii sunt vizați într-o anchetă de serviciu, iar la indicația ministrului Economiei, Vadim Brînzan, ei au fost suspendați din funcție. Totodată, a fost numit un nou director interimar- Alexandru Fiti. Dânsul a fost anterior inspector principal în domeniul securității aeronautice din cadrul AAC”, a precizat atunci Irina Bodolica.


Pub