02:11:13 24.04.2024
Stiri

UPDATE // Primăria Chișinău, deranjată că presa a evidențiat suportul alocat de România în repararea grădiniței din Băcioi: „S-au alocat 20 de milioane de lei pentru repararea grădiniței”. Încă o GRĂDINIȚĂ din R. Moldova reparată cu suportul României

Actualitate 21.01.2021 15:20 Vizualizări1831 Autor: Ziarul National
UPDATE // Primăria Chișinău, deranjată că presa a evidențiat suportul alocat de România în repararea grădiniței din Băcioi: „S-au alocat 20 de milioane de lei pentru repararea grădiniței”. Încă o GRĂDINIȚĂ din R. Moldova reparată cu suportul României


UPDATE // Primăria Chișinăiu, prin intermediul unei cereri prealabile, se arată deranjată că că mai multe mijloace mass-media, inclusiv Ziarul NAȚIONAL, a evidențiat suportul României în ceea ce privește reparația grădiniței 140 din satul Băcioi, municipiul Chișinău.

Astfel, Primăria municipiului Chișinău susține că grosul banilor pentru reparația grădiniței nr. 140 au fost alocați de municipalitate. „Costul procesului de renovare a grădiniței „Ion Creangă" nr.140 au constituit cca 20 milioane de lei. Totodată, urmează a fi reținut faptul că 80% din suma totală, a constituit aportul Primăriei municipiului Chișinău, iar 20% din suma a fost alocată din bugetul local al Primăriei Băcioi. De asemenea, Guvernul României a contribuit cu suma de 852 808 mii lei pentru dotarea grădiniței cu mobilier, echipament de uz casnic și spălătorie, echipament tehnico-industrial pentru bucătărie și inventar sportiv fapt pentru care ne exprimăm recunoștința pentru susținerea acordată de poporul Român în multiplele proiecte care sunt desfășurate atât pe teritoriul R. Moldova cât și pe teritoriul municipiului Chișinău”, a ținut să sublinie Primăria capitalei.

***************

Grădinița de copii nr. 140 din satul Băcioi, municipiul Chișinău, a fost inaugurată astăzi după ce a fost reparată capital. Această instituție preșcolară a fost selectată ca beneficiar al Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României. Astfel, din totalul sumei de 3 000 000 de lei acordată de Guvernul României comunei Băcioi, 852 808 lei au fost direcționați pentru dotarea completă a grădiniței nr. 140 cu mobilier, echipament de uz casnic pentru bucătărie și spălătorie, echipament tehnico-industrial pentru bucătărie, inventar sportiv.

La ceremonia de inaugurare a participat Ambasadorul României în R. Moldova, E.S. Daniel Ioniță. „Este un excelent prilej de a sublinia faptul că Guvernul României a fost, este și va fi întotdeauna alături de cetățenii R. Moldova. Guvernul României susține fără rezerve parcursul european al R. Moldova, singurul pe care-l considerăm noi că poate să aducă stabilitate, bunăstare, prosperitate și un viitor mai bun pentru absolut toți cetățenii”, a precizat Daniel Ioniță.

CITIȚI și Primarul Ceban EVITĂ să vorbească despre ajutorul financiar al României oferit pentru reparația unei grădinițe din Chișinău, „cel de-al doilea oraș ca mărime din spațiul românesc”: „Așa e bine?”

Totodată, diplomatul român a precizat că acțiunea de astăzi „este parte a unui program amplu care a cuprins aproape 1 000 grădinițe pe întreg teritoriul R. Moldova”.

„Mă bucur nespus că acest program s-a apropiat și de Chișinău… Educația este importantă! Prin educație se formează caractere, se formează oameni care au șansa să ofere, cu adevărat, un viitor mai bun R. Moldova. Ne dorim ca acești micuți să crească frumos”.

Ambasadorul României a mai subliniat beneficiile pe care astfel de proiecte le aduc întregii comunități, precum și importanța cooperării eficiente între toate instituțiile centrale și locale.

Soldul rămas din grantul alocat, 2 147 191 leia fost redirecționat pentru construcțiagrădiniței de copii din satul Brăila, comuna Băcioi, municipiul Chișinău, destinată pentru trei grupe (72 de copii).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md