(foto) Hennessey anunţă noul MAMMOTH pe baza lui Ram TRX – până la peste 1200 CP, până la şase roţi

Echipa Hennessey Performance Engineering (HPE) se aruncă în 2021 cu un nou pick-up de înaltă performanță – ediția limitată MAMMOTH 1000!

Vehiculul complet la cheie este construit pe baza foarte apreciatului Ram 1500 TRX din gama anului 2021. Cel mai puternic pickup produs în serie al momentului părăsește fabrica cu un V8 supraalimentat de 6.2 litri, care produce 712 CP și un cuplu maxim de 881 Nm, o cutie de viteze automată cu opt trepte și evident un sistem de tracţiune integrală permanentă. Echipa de la Hennessey, niciodată mulțumită de produsele stoc, a decis să modernizeze semnificativ modelul.

Lista modificărilor disponibile este destul de generoasă şi permit creşterea puterii până la 1.026 CP, iar a cuplului până la 1.314 Nm. Drept rezultat este capabil să facă 0-97 km/h în 3.2 secunde şi să parcurgă un sfert de milă în 11.4 secunde, cu 193 km/h la ieşire.

Pentru cei care nu îşi permit costul intervenţiilor sau nu au nevoie de o putere atât de mare există pachetul MAMMOTH 900 – cu mai puţine manipulări sub capotă se pot stoarce 925 CP/1.184 Nm de cuplu.

Ca o completare la cele făcute sub capotă este pachetul MAMMOTH OFF-ROAD STAGE 1, care include un lift kit ce sporeşte garda la sol cu alţi 63.5 mm. Acest pachet cuprinzător include o bară de protecție față personalizată cu lumini LED, jante Hennessey cu 10 spițe de 20 inci, anvelope off-road de 35 inci în diametru (889 mm) și un kit de nivelare automată a suspensiei față. Alte upgrade-uri includ un capac de benă retractabil electronic și nişte trepte laterale acţionate electronic.

Costul total al unui Hennessey MAMMOTH 1000, inclusiv maşina și o garanție de 2 ani sau circa 40.000 de km, este de 135.350 de dolari fără livrare.

“Ram 1500 TRX este interesant în configurație stocului, dar caut extraordinarul. Actualizările MAMMOTH 1000 transformă complet acest pickup impresionant în ceva uimitor de puternic, incitant din punct de vedere vizual și incontestabil unic”, a declarat John Hennessey.

Producția modelului MAMMOTH 1000 va fi limitată la doar 200 de unități pentru gama anului 2021. Fiecare vehicul va fi echipat cu plăcuţe cu numărul de odine. Livrările încep din trimestrul II al anului curent.


Şi în contextul celor spuse, mai aflaţi că încă de la început de septembrie 2020, atelierul american a anunţat proiectul MAMMOTH 6X6 – cel mai mare şi mai puternic pickup din istoria HPE. Sub capotă va avea un special modificat motor Hellephant de 7.0 litri, forţat să genereze peste 1.217 CP!

În plus faţă de noul său sistem de tracţiune 6X6 şi noua benă, modelul va avea o suspensie complet modernizată pentru off-road, un interior personalizat, noi bare de protecţie cu o serie de corpuri suplimentare de iluminat, etc.

În total vor fi construite trei exemplare, iar la momentul de faţă a rămas disponibil de comandat doar unul! Cât costă este dificil de spus, dar cei de la HPE afirmă că este cea mai scumpă “creatură” de acest gen pe care o pun la dispoziţie.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-abia-acum-este-gata-hennessey-scoate-la-vanzare-noul-goliath-6×6/
https://autoblog.md/video-noul-rezvani-hercules-6×6-este-numit-dumnezeul-pickup-urilor-si-poate-avea-1300-cp/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/