(video) Este de admirat! Doar priviți cum arată acest custom făcut pe baza noii motociclete BMW R 18

Un design inconfundabil, care este radical diferit de toate celelalte – asta reprezintă noul “Spirit of Passion” de la Kingston Custom. Dirk Oehlerking a creat la rândul său un diamant pentru seria “SoulFuel” pe baza noii motociclete R 18 – o colaborare între BMW Motorrad și meșteșugari selecţi. Şi este o senzaţie!

Kingston Custom este bine cunoscut în lumea personalizării extreme pentru design-urile sale îndrăznețe. Dar cei care se așteptau la interferențe serioase la capitolul mecanic vor fi puţin dezamăgiți, probabil.

“BMW R 18 este perfect. Am lăsat fierul așa cum este. Cadrul este 100% original și atât de frumos și sofisticat încât nu trebuie schimbat nimic aici. Dar aspectul s-a transformat radical, așa cum ne place. Identitatea de marcă a Kingston Custom este imediat evidentă”, spune Oehlerking, fondatorul companiei.

Cel mai vizibil detaliu și, de asemenea, principala provocare, este carenajul frontal Kingston realizat manual, în stil clasic Art Deco. Aripa din spate și ghidonul sunt, de asemenea, personalizate pentru acest proiect. Sistemul de evacuare standard al lui BMW R 18 a fost modificat de companie în stilul lui Kingston Roadster, iar scaunul a fost preluat din gama de accesorii universale pentru motociclete. 

Indicatoarele de direcție au fost înlocuite cu unele marca Kellermann și sunt implantate în carenajul frontal împreună cu un far LED. Vopseaua în sine şi procesul de aplicare a acesteia s-au făcut utilizând aceleași tehnologii pe care BMW Motorrad le foloseşte din fabrică. Suspensiile, roțile și rezervorul de combustibil sunt originale.

Datorită arhitecturii sale prietenoase, BMW R 18 este ideal pentru personalizare. R 18 are o referință istorică pronunțată, din punct de vedere tehnic și vizual fiind un ecou al binecunoscutului BMW R 5 din 1936 și a conceptului R 4 din 1934. R 18 mai combină şi parametri importanți: linii curate, fără bibelouri tehnologice și, desigur, un motor boxer mare și frumos.

Pilotul de curse moto, designerul și meșterul Dirk Oehlerking demonstrează încă o dată prin “Spirit of Passion” că nu numai că își înțelege perfect munca, dar că îşi perfecționează continuu abilitățile de peste 35 de ani. Pentru el, procesul de proiectare începe cu mult înainte de finalizarea primelor schițe și cu atât mai mult când primele piulițe sunt strânse.

Dirk Oehlerking, originar din Hanovra, a luat motocicletele BMW ca bază pentru proiecte nu pentru prima dată. Are la activ 17 modele personalizate, dintre care cele mai faimoase sunt Black Phantom și geamănul său White Phantom (vezi cum arată ele mai jos). Aceste două modele, la timpul lor, au stabilit standarde complet noi pentru personalizare, dar proiectul R 18 a fost o experiență nouă: “Acest custom este probabil cel mai impresionant din cariera mea, creația mea principală. Încrederea arătată de BMW Motorrad este foarte importantă pentru mine. Le sunt foarte recunoscător pentru asta”.

Iată şi alte câteva proiecte renumite şi frumoase ale Kingston Custom:

  • BMW R100 pe baza lui BMW R100RS (1980)
  • BMW Black Phantom – cadrul de la BMW R75, motorul de la BMW R80/7, iar amortizoarele de la BMW R80RT, etc.
  • BMW White Phantom pe bază de BMW R80RT (1986)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/