Bilanțul anual al activității poliției: Mai puține infracțiuni și accidente în 2020

Marcela Meglei
22/01/2021

Fenomenul infracțional în anul 2020 a scăzut cu 17,54%, iar numărul accidentelor documentate a descrescut cu 23,21%. Cifrele au fost prezentate joi în cadrul ședinței de bilanț a activității Poliției pentru anul 2020, prezidată de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

Datele oficiale arată că, în 2020, infracțiunile contra vieții și sănătății, contra patrimoniului, contra sănătății publice au înregistrat diminuări care oscilează între 15 și 23%. 

La capitolul siguranței rutiere, este înregistrată o descreștere cu 23,21% a numărului de accidente documentate, cu 12,27% a numărului de persoane decedate și cu 26,26% a celor traumatizate. Cauzele principale a accidentelor rutiere rămân a fi excesul de viteză, starea drumurilor, încălcarea regulilor de circulație rutieră.

Potrivit unui comunicat al IGP, în perioada de raportare, numărul unic de urgență 112 a fost apelat de 281.136 ori, solicitând intervenția Poliției. Astfel, media zilnică de apeluri la serviciul de urgență este de 773 de cazuri.

Pe parcursul anului 2020 au fost create condiții de activitate în cadrul a 19 sectoare de poliție din cadrul Inspectoratelor de poliție Ceadîr-Lunga, Dubăsari, Bender, Vulcănești, Șoldănești, Florești, Ștefan Vodă, Căușeni, Briceni, Cantemir, Sîngerei, Călărași, Drochia, Glodeni, Soroca și Comrat. De asemenea, în anul precedent s-a reușit modernizarea a cinci izolatoare din cadrul Inspectoratelor de poliție Bălți, Comrat, Anenii Noi, Soroca și Criuleni.

În anul 2020, s-au înregistrat 77 denunțuri din partea polițiștilor privind tentativele de corupere, fiind intentate 68 de cauze penale în privința cetățenilor.

Marcela Meglei
22/01/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii