fbpx

Purtătoarea de cuvânt a lui Alexei Navalnîi, plasată în arest pentru următoarele nouă zile

Kira Iarmîș, purtătoarea de cuvânt a lui Alexei Navalnîi, a fost plasată în arest pentru următoarele nouă zile. Aceasta a scris despre sentință pe pagina de Twitter.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„M-au condamnat la nouă zile”, a scris Kira Iarmîş pe Twitter, după pronunţarea sentinţei în urma unui proces care nu a durat nici cinci minute, conform avocatei sale, citată de AFP.

În pofida deciziei instanței, ea a insistat cu apelul său către susţinătorii lui Navalnîi pentru a se mobiliza sâmbătă în toată ţara.

„Ei bine, ştiţi ce trebuie să faceţi. Pe 23 ianuarie, la 14:00, ora Moscovei (11:00 GMT) ieşiţi pe principalele străzi ale oraşelor voastre”, îndeamnă Iarmîş în apelul său transmis pe Twitter.

Veronika Poliakova, avocata Irinei Iarmîş, a anunţat că va contesta sentinţa luni, potrivit Interfax.

Kira Iarmîş a fost reţinută joi seara, după o percheziţie la domiciliul său, la scurt timp după reţinerea unei alte colaboratoare a lui Navalnîi, Liubov Sobol, om politic şi avocată la Fondul împotriva corupţiei (FBK), fondat de Navalnîi.

Amintim că Alexei Navalnîi a fost arestat duminică seara, la punctul de control de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, la revenirea sa în Rusia din Germania.

În urma reținerii opozantului rus, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care invită statele UE să ceară și să impună sancțiuni Rusiei. Sancțiunile propuse merg de la limitarea accesului în UE pentru oligarhii apropiați de Vladimir Putin, până la stoparea definitivă a gazoductului Nord Stream 2.

Pe de altă parte, Guvernul rus vrea ca Alexei Navalnîi să fie condamnat la peste 13 ani de închisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button