image
Sursa foto: jurnal.md

Fiscul a aplicat amenzi usturătoare persoanelor care dau în chirie imobile fără a încheia contracte de locațiune

Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat pe parcursul anului trecut 4644 de persoane fizice care dau în chirie bunuri imobile. Peste 400 de proprietari ai apartamentelor, pe care le dau cu chirie, s-au ales cu amenzi pentru că nu au încheiat contracte de locațiune, încercând să nu plătească impozitul pe venit. Conform legislației, proprietarii sunt obligați să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute. Unii respectă legea, alții - nu.

Potrivit informațiilor prezentate de Serviciul Fiscal, pe parcursul anului trecut 439 de persoane fizice nu s-au conformat prevederilor legale. Ca rezultat, inspectorii Serviciului Fiscal le-au calculat suplimentar spre plată la buget în calitate de plăți de bază - 260 mii lei, penalități - 13,4 mii lei și amenzi în sumă de 74,2 mii lei.

Până la momentul actual Serviciul Fiscal de Stat a înregistrate 13 822 de persoane care au încheiat contracte de dare în chirie a imobilelor

Instituția informează că va monitoriza în continuare situația privind conformarea proprietarilor de imobile la legislația în vigoare.

Specialiștii atenționează că oferirea bunurilor imobile în chirie în lipsa unui contract înregistrat este periculos pentru ambele părți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: