image
Sursa foto: Jurnal.md

Filip, despre decizia CC: Îi sancționează pe Dodon și Șor, care intenționat vor să provoace haos și dezbinare în societate

Liderul PDM, Pavel Filip a salutat decizia de azi a Curții Constituționale. Deputatul a menționat că legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul RM votată de coaliția nedeclarată PSRM - Șor de fapt reprezintă o încercare a politicienilor din aceste partide de a provoca haos și dezbinare în societate.

„Cetățenii obțin astăzi o nouă victorie împotriva regimului Dodon-Șor: Curtea Constituțională anulează legea privind statutul limbii ruse, declarând-o neconstituțională. După dezmățul provocat de Dodon și Șor anul trecut, a fost anulat cel puțin unul dintre proiectele lor populiste. Decizia de astăzi îi sancționează, de fapt, pe politicienii care intenționat vor să provoace haos și dezbinare în societate, fără să le pese de consecințe”, a menționat președintele PDM.

Amintim că magistrații Curții Constituționale au anulat azi legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul RM votată de PSRM - Șor. Curtea Constituțională a stabilit că tratamentul preferențial al limbii ruse, în comparație cu celelalte limbi ale minorităților etnice, prin poziționarea ei la nivelul limbii de stat contravine Constituției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: