„Curier” de acte ilegale: Un permis de conducere fals, depistat într-un colet care urma să ajungă în Marea Britanie

Un permis de conducere românesc cu indici de falsificare a fost depistat într-un colet care urma să ajungă în Marea Britanie. Cazul a avut loc astăzi, pe direcția ieșire din țară, în punctul de trecere Cahul.

Foto: border.gov.md

Șoferul autocarului de pe ruta Chișinău-Londra, în vârstă de 40 de ani, a comunicat că deține un plic pe care urmează să-l transmită în țara cu destinație, conținutul căruia nu-l cunoaște.

Urmare a verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere care prezenta semne clare de falsificare. Fapt confirmat și cu tehnica din dotare. Actul respectiv era emis pe numele unui conațional stabilit pe teritoriul Uniunii Europene.

Conducătorul autocarului, a declarat că nu este în cunoștință de cauză, doar urma să transmită plicul care i s-a înmânat de către o persoană necunoscută din Chișinău.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.


Pub