Ilan Șor va contesta decizia în dosarul cu președinta: „Înțeleg bucuria Maiei Sandu. Aceasta e singura ei realizare de până acum”

Președintele Partidului „Șor”, deputatul Ilan Șor a reacționat la hotărârea instanței de judecată, într-un dosar intentat împotriva sa de către fosta lideră PAS, Maia Sandu. Ilan Șor afirmă că Maia Sandu „a obținut câștig de cauză în prima instanță prin presiune și că nu trebuie să se grăbească să jubileze, deoarece decizia va fi atacată în instanțele ierarhic superioare”.

Foto: UNIMEDIA

„Ea speră să primească de la mine despăgubiri de 50 de mii de lei, dar și să dezmint că ar fi primit bani în plic. Probabil că nu lua banii în plic, pentru că unele sume erau prea mari ca să încapă în plicuri. Dovezi sunt și ele vor apărea atunci când va veni momentul”, a spus Șor într-un mesaj video, publicat pe pagina sa de Facebook.

Ilan Șor sugerează că hotărârea instanței a fost influențată de actuala funcție a Maiei Sandu.

„Este, totuși, straniu că Maia Sandu a câștigat la câțiva ani distanță după acele declarații și doar după ce a devenit președinte și a făcut presiuni pe procuratură și justiție. Se pare că așa vede ea independența justiției și nu e cu nimic mai bună decât predecesorii și mentorii săi, în frunte cu Filat, care i-au transmis nu doar echipa, dar și manierele de a conduce statul”, a accentuat Șor.

Ilan Șor a îndemnat-o pe Maia Sandu că în loc să se bucure prea devreme, mai bine s-ar concentra pe problemele cu care se confruntă țara.

„I-aș sugera să nu se bucure înainte de vreme, pentru că aceasta nu este decât o primă decizie. Iată de ce, ar fi bine să nu se grăbească să împartă pielea ursului din pădure. Nimeni, dar absolut nimeni nu mă va forța să mint, nici chiar un politician mediocru care folosește justiția pentru a se răfui politic. Repet, să nu jubileze înainte de vreme și să se concentreze pe problemele care macină țară, dar nu pe cele care îi ating orgoliul de mironosiță”, a mai declarat Șor, precizând că decizia va fi atacată instanțele superioare.

Instanța de judecată a admis parțial plângerea Maiei Sandu și l-a obligat pe Ilan Șor să dezmintă public informația că Maia Sandu a primit bani în plic de la Vlad Filat.

Procesul de judecată a început după o postare pe Facebook, din 2018, a lui Ilan Șor.


Pub