Singura fabrică de sortare a deșeurilor din Moldova își sistează activitatea: Nu face față crizei

ABS Recycling Moldova este unicul proiect de sortare a deșeurilor din Republica Moldova. Compania a început să activeze în domeniul gestionării deșeurilor în anul 2006. Acesta, însă, își va sista activitatea începând cu ziua de 25 ianuarie. Anunțul a fost făcut de directorul general Serghei Balica.

Foto: Captură de ecran

Conform ABS Recycling Moldova, prima direcție abordată a fost reciclarea deșeurilor de ambalaje PET. Din lipsa unui sistem de colectare selectiv și din restricțiile legislative privind importul deșeurilor din mase plastice, compania s-a confruntat cu o criză majoră de materie primă.

În acel moment au fost planificate activitățile următoare: crearea propriului sistem selectiv de colectare și costrucția unei fabrici de sortare a deșeurilor menajere mixte.

Directorul general, Serghei Balica. Într-o scrisoare deschisă adresată autorităților, a menționat că, în lipsa susținerii din partea autorităților publice locale, compania este condamnată falimentului.

Scrisoarea a fost expediată în adresa președintei Maia Sandu, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerului Finanțelor, Consiliului Municipal Chișinău și primarului mun. Chișinău, Ion Ceban.

În urma închiderii proiectului, Moldova va rămâne fără unicul spațiu de sortare a deșeurilor, iar peste 200 de angajați își vor pierde locul de muncă.


Pub