O grădiniță din Băcioi, care nu a funcționat timp de 26 de ani, astăzi și-a redeschis ușile: Cât au costat lucrările de renovare

Grădinița nr.140, care timp de 26 de ani nu a funcționat, astăzi și-a redeschis ușile. Edificiul renovat are o capacitate de 160 de locuri și 7 grupe, inclusiv o grupă de creșă. Astfel, a fost schimbat acoperișul, reparat blocul alimentar, sălile de grupă, dar și pavilioanele și terenurile de joacă.

Foto: chisinau.md

Reabilitarea edificiului IET nr. 140 a început în anul 2012, iar de atunci încoace, anual din bugetul municipal și cel local erau prevăzuți bani. Astfel, Primăria Chișinău a alocat în anul 2020 circa 1,6 milioane lei, pentru lucrări de finisare și amenajarea teritoriului aferent.

De asemenea, Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM) a alocat suma de 1 milion de lei, din care a fost achiziționat mobilier și utilaj pentru blocul alimentar.

Grădinița a fost închisă în anul 1994, iar de atunci părinții erau nevoiți să-și ducă copiii la instituțiile preșcolare din capitală.

chisinau.md / Sursa:chisinau.md
chisinau.md / Sursa:chisinau.md
chisinau.md / Sursa:chisinau.md


Pub