Vânzările de maşini noi au scăzut în 2020 în Europa cu aproximativ 25%. Spania – cea mai afectată piaţă auto mare

Vânzările de autoturisme noi în întreaga Uniune Europeană au scăzut în 2020 cu o cifră record de -23.7%. Anunţul a fost făcut de Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA), organizație care ține cont de înregistrările inițiale ale mașinilor noi.

Declinul a fost fără precedent în istoria statisticilor. Anul trecut au fost înmatriculate 9.9 milioane de mașini noi în UE (9.942.509 mai exact), comparativ cu 2019, scăderea în termeni fizici fiind de aproximativ trei milioane de unități.

Motivele unei astfel de situații negative pe piață sunt evidente: pandemia globală, măsurile sanitare, inclusiv carantine la scară largă și alte restricții. Iar potrivit Comisiei Europene, în 2020, țările UE au înregistrat cel mai mare declin al PIB-urilor după cel de-al Doilea Război Mondial – cu 7.5%.

Piețele auto din toate cele 27 de țări ale UE au înregistrat o scădere de două cifre a vânzărilor în 2020. Printre cele mai mari piețe auto din Uniune, Spania a înregistrat cea mai puternică scădere (-32.3%), urmată de Italia (-27.9%), Franța (-25.5%) și Germania (-19.1%).

Cel mai accentuat declin a avut loc în lunile martie și aprilie, când focarul de coronavirus a afectat pentru prima dată economia europeană. De atunci, vânzările au rămas la un nivel scăzut.

Statisticile detaliate privind modelele de mașini vândute în cea mai mare cantitate în întreaga Uniune Europeană nu au fost încă publicate. Cu toate acestea, conform rezultatelor din cele 11 luni din 2020, Renault Clio, Volkswagen Golf și Volkswagen Polo au fost în frunte. Top 5 este completat de Volkswagen Tiguan și Peugeot 208.

Poţi analiza în documentul ataşat numărul de automobile vândute pe ţări în 2020 şi care mărci s-au bucurat de cel mai mare succes. Datele sunt provizorii, cele finale urmând să fie disponibile abia în februarie.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/