fbpx

doc | Vizita la Bruxelles, mai scumpă decât cea de la Kiev. Cât a costat deplasarea Maiei Sandu în capitala UE?

Vizita oficială a delegației Președinției moldovenești la Bruxelles, condusă de Maia Sandu, a costat 45.800 de lei. Această sumă include diurna, transportul și cazarea Maiei Sandu și a consilierei președintei în domeniul politicii externe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația privind cheltuielile deplasării au fost publicate pe site-ul Președinției. Comparativ cu vizita oficială la Kiev, pentru care costurile pentru drum au fost acoperite de către Serviciul Pază și Protecție de Stat (SPPS), cheltuielile pentru deplasarea la Bruxelles au fost suportate de Președinție.

Totodată, costurile sunt relevante pentru Maia Sandu și consiliera sa în domeniul politici externe, Cristina Gherasimov, care a și fost singura însoțitoare a președintei Republicii Moldova la Bruxelles.

Prima vizită oficială a Maiei Sandu, după învestirea în funcția de președinte al Republicii Moldova, a fost la Kiev, și a costat aproape 30.000 de lei, sumă care includea diurna și cazarea celor șapte membri ai delegației din partea instituției, nu și cheltuielile pentru transport și diurnele și cazarea altor membri ai delegației Republicii Moldova.

Citește și: Sandu s-a întâlnit cu Kovesi la Bruxelles: R. Moldova intenționează să colaboreze cu Parchetul European

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button