/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ruslan Codreanu oferă detalii despre noul său partid politic: „Ne bazăm pe donații și crowdfunding”

21 ianuarie 2021, ora 21:02

După ce fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat constituirea propriului partid politic și a prezentat membrii echipei, acesta a deschis parantezele și a vorbit puțin despre acesta în timpul emisiunii Politica Nataliei Morari. Codreanu a negat că în spatele noii inițiative politice s-ar afla Vlad Plahotniuc.

„Nu suntem de-a lui Plahotniuc. Din 2015 am fost în Consiliul Municipal, noi nu am venit să divizăm, dar să susținem. Desigur nu mă așteptam să fiu aplaudat, bine că nu au spus că suntem de-a lui Dodon”, a spus Codreanu în timpul emisiunii.

Fostul edil spune ideea nu s-a născut peste noapte, dar a fost discutată în echipă timp de un an: „Probleme au fost multe, care timp de un an nu au fost rezolvate. Vrem să venim cu anumite pârghii și să încercăm să le rezolvăm”.

Totodată, Codreanu s-a eschivat să vorbească despre bani și a menționat că se bazează pe donații și crowfunding.

„Noi tot timpul am vorbit despre ideologii. Dor noi personal noi nu avem ideologii și doctrine, noi vrem să rezolvăm problemele oamenilor, să stopăm tăierile de păduri, să creștem calitatea educației”, a spus Codreanu.

Deocamdată, inițiativa politică nu are denumire și siglă.

Ruslan Codreanu a deținut funcția de primar general interimar al municipiului Chișinău în perioada aprilie 2018 – iulie 2019. În 2015 a fost ales consilier municipal în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), iar în 2017 a fost numit viceprimar pe domeniul social. Anterior, Codreanu a fost membru al Partidului Popular European din Moldova, condus de Iurie Leancă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram