fbpx

„Second gentleman”, încă o premieră în istoria SUA. Cine este Doug Emhoff, soțul Kamalei Harris, noua vicepreședintă a SUA

După ce Hamala Harris a devenit prima femeie care ocupă funcția de vicepreședinte al SUA, America are parte de o nouă premieră: „second gentleman”, sau „al doilea domn”. Este vorba despre soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff, care are, începând de azi, și un cont oficial de Twitter.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: video | Fostul președintele american, Bill Clinton, a ațipit în timpul discursului lui Joe Biden

Soțiile foștilor vicepreședinți ai SUA de până acum erau cunsoscute drept „second lady”, sau „a doua doamnă” a țării, în timp ce titlul de „prima doamnă” îi revine soției președintelui american.

Emhoff, un avocat din domeniul industriei divertismentului, s-a căsătorit cu Harris în 2014, când ea era procurorul general al Californiei. Harris este mama vitregă a celor doi copii adulți ai lui Emhoff, Cole și Ella, care îi spun „Momala” (combinație între „mama” și „Kamala”).

Sprijinul lui Emoff pentru Harris de-a lungul carierei sale a fost remarcabil, în special în timpul candidaturii lui Harris, relatează CNN.

Emoff a rămas în afara luminii reflectoarelor în cea mai mare parte a campaniei electorale. E a declarat pentru GQ Magazine despre noul său rol: „Sunt primul „al doilea domn”, dar nu vreau să fiu ultimul”.

Am un simț al responsabilității tot mai mare. Știu că nu am fi ajuns aici fără sprijinul atâtor oameni – familie, prieteni și nu numai. Vă mulțumim pentru că ați fost de partea noastră”, a scris el pe Twitter la începutul acestei săptămâni, potrivit digi24.ro.

Citește și: video, update | Al 46-lea președinte al SUA a fost inaugurat în cadrul unei ceremonii speciale. Biden a făcut apel la unitate

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button