image
Sursa foto: navalny.com

VIDEO // Palatul-fantomă al lui Putin: Peste 17000 de metri pătrați de lux; Cazinou, teatru, tunel, casă pentru ceai

Președintele rus Vladimir Putin își construiește de circa 15 ani propriul palat în regiunea Krasnodar, un palat bine păzit și ferit de ochii lumii. Într-o investigație realizată de Fundația lui Alexei Navalnâi sunt prezentate dovezi despre construcția palatului și luxul de care se bucură Putin în timp ce majoritatea rușilor trăiesc la limita sărăciei.

Alexei Navalnâi susține că Vladimir Putin și prietenii săi, unii din copălărie, sărăcesc Rusia, furând din buget, împărțindu-și între ei domenii influente în stat. Aceștia, după obiceiurile vechi din anii 90, fură în continuare, iar pentru ca Putin să le permită acest lucru, se împart cu acesta. Cei din anturajul său i-ar fi făcut un cadou pe măsură - un palat.

palatulpalatul

Palatul lui Putin ar fi unul din cele mai mari și mai păzite obiecte din Rusia. Acesta se asemană mai mult cu un oraș, de fapt. Cu un gard înalt, propriul port, pază, biserică și alte privilegii, unde oamenii simpli nu au voie să se plimbe.

palatulpalatul

Chiar dacă în documente nu aparție președintelui rus, acest palat în realitate este proprietatea lui Putin, arată investigația. Fundația Navalny a reconstruit grafic interiorul castelului după planul de arhitectură care le-a fost pus la dispoziție de unul dintre cei care l-au realizat, dar și din poze și informații care au fost divulgate de unii lucrători care au muncit la un moment dat acolo.

Dacă veți vedea interiorul palatului vă veți convinge că Putin nu este sănătos mintal. Este fanatul luxului. Vă imaginați Monaco? Aici proprietățile lui Putin fac cât 39 de Monaco”, spune Navalnâi.

Palatul este construit în așa mod că nu poți ajunge la el nici pe uscat, nici pe mare, nici prin aer.

navalny.comnavalny.com

Oamenilor care lucrează acolo li se interzice să aducă cu ei chiar și cel mai simplu telefon mobil. Mașinile care vin acolo sunt verificate de către câteva posturi de pază cu tehnică specială.

Pe teritoriul palatului, Putin se bucură de propriul Dendrarium, unde sunt diferite specii rare de plante, de care au grijă circa 40 de grădinari.

palatulpalatul

La fel, a fost construit un pod de 80 de metri, care asigură deplasarea la o „casă pentru ceai”. Construcția are 2.500 de metri pătrați. La fel, Putin își construiește de câțiva ani și un amfiteatru.

Pe teritoriul palatului se află și un complex subteran de cinci etaje pentru hokei, deasupra căruia sunt locuri pentru aterizarea și decolarea elicopterelor.

palatulpalatul

Pentru a ajunge la mare, a fost construit un tunel special subteran. Din investigație înțelegem că de construcția acestuia s-au ocupat specialiști în construcția metroului.

palatulpalatul

Palatul este construit în stil italian. În palat există și un teatru cu două etaje.

palatulpalatul

palatulpalatul

Din material aflăm că Putin este un mare amator de narghilea, iar pentru acest moft are o cameră luxoasă special amenajată. În aceeași sală, pe scenă, există și o bară de dans.

navalny.comnavalny.com

Putin are și propriul cazinou în palat și o cameră plină cu aparate de joc.

palatulpalatul

palatulpalatul

Dormitorul lui Putin este unul foarte impunător, cu accesorii din aur și mătase prețioasă.

palatulpalatul

palatulpalatul

În investigație sunt prezentate o serie de documente care ar proba din ce resurse financiare a fost construit palatul lui Putin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: