(video) Joe Biden, noul președinte al SUA: „Democraţia a învins”

(update) Joe Biden a depus jurământul ca al 46-lea președinte al SUA.

Foto: captură video

Este ziua Americii, este ziua democrației, o zi a speranței. Azi sărbătorim nu triumful unui candidat, ci triumful unei cauze, cea a democrației, a spus Biden în primul său discurs ca președinte.

„Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, multe de reparat, multe de vindecat”, a mai spus noul președinte al SUA.

„Am aflat din nou că democrația este prețioasă. Democrația este fragilă și în acest moment, prieteni, democrația a învins. Acum, pe acest teren sfințit, unde în urmă cu doar câteva zile violența a încercat să zdruncine chiar fundația Capitoliului, ne reunim ca o singură națiune, indivizibilă, pentru a efectua transferul pașnic, al puterii așa cum am făcut timp de mai mult de două secole”, a spus Biden.

(update) Kamala Harris a depus jurământul.

(update) Lady Gaga a cântat imnul național.

Ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii are loc astăzi. Evenimentul se desfăşoară în condiţii deosebite: măsuri speciale de securitate ca urmare a violenţelor recente de la Capitoliu şi participare restrânsă a publicului larg din cauza crizei sanitare.


Pub