Cu cine s-a întâlnit Maia Sandu la Bruxelles și despre ce a discutat cu liderii europeni

masa

Maia Sandu și-a încheiat vizita oficială la Bruxelles unde s-a întâlnit cu câțiva șefi din cadrul parlamentului european. Mai jos vă prezentăm persoanele cu care s-a întâlnit Maia Sandu și pe ce subiecte au discutat oficialii.

Laura Codruța Kövesi

Maia Sandu a discutat cu procurora-șefă a Parchetului European despre reforma justiției în Moldova, stabilirea relației de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Această acțiune vine să combată fenomenul contrabandei și a spălării de bani.

Ursula von der Leyen

Maia Sandu a discutat cu președinta Comisiei Europene despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetățenii Republicii Moldova și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție.

De asemenea, a vorbit despre situația gravă în care se află fermierii din Moldova și întreprinderile mici și mijlocii din cauza pandemiei și secetei și despre modul în care pot fi ajutați să treacă peste criză.

Josep Borrell

Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentantul Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell. A discutat despre redeschiderea dialogului politic cu partenerii europeni.

Olivér Várhelyi

Maia Sandu a avut o întrevedere cu comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi. Printre subiectele abordate au fost actualizarea Acordului de Asociere, elaborarea în comun a unui plan de acțiuni specific necesităților țării noastre în cadrul inițiativei pentru Parteneriatul Estic și oferirea asistenței necesare Republicii Moldova pentru a aborda probleme imediate cu care se confruntă cetățenii moldoveni.

Valdis Dombrovskis

O altă discuție a avut-o cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene. Maia Sandu a dsicutat despre trecerea într-o nouă etapă de cooperare cu țările partenere.

Johannes Hahn

O altă întâlnire a avut loc cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Buget și Administrație. A vorbit despre intensificarea cooperării economice, importanța asistenței UE pentru Republica Moldova, precum și despre dorința Moldovei de a liberaliza și în continuare serviciile și de a integra și mai profund Republica Moldova în economia europeană.

Didier Reynders

Maia Sandu s-a întâlnit și cu comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders. A discutat despre necesitatea de a implementa o reformă a justiției, care să permită dezvoltarea Republicii Moldova și toate domeniile.

Charles Michel

Ultima întâlnire a avut loc cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Au discutat despre lupta împotriva corupției și modernizarea țării.

Astăzi, Maia Sandu a susținut un briefing de totalizare a vizitei oficiale la Bruxelles în care a spus că a obținut susținere din partea partenerilor europeni și odată cu crearea unei stabilități politice în Moldova, UE va debloca sume de bani menite să asigure dezvoltarea Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente