(foto) Tomm Reviews, despre experiența la Kiku 2. „Primul steak a fost ars, iar al doilea – gătit ca la carte”

My Post (9)

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

La sfârșitul lunii decembrie, pe harta gastronomică a Chișinăului a apărut o nouă locație – Kiku 2. Bănuiesc că mulți dintre cititorii mei au vizitat localul KIKU Steak & Wine de pe bulevardul Decebal 72/2 și îl cunosc pe Petru Chicu, care este unul din proprietarii noii locații.

Kiku 2 se află în incinta hotelului Casa Daca Boutique Hotel. De-a lungul timpului, s-au perindat mai mulți bucătari șefi pe aici, însă nimeni nu s-a reținut pe o perioadă îndelungată. Am fost curios să aflu ce s-a schimbat de la ultima mea vizită la Casa Dacă, atunci când bucătar șef era Dumitru Boicu.

Prima schimbare pe care am observat-o din start: în locul sălii de degustare a vinurilor au fost amenajate mese, astfel numărul oaspeților care poate fi găzduit a devenit mai mare. Dar vinoteca nu a dispărut de tot. Unul din pereții localului s-a transformat în bar, pe rafturile căruia puteți găsi o paletă diversă de vinuri pe toate gusturile, semnate de producători autohtoni și nu numai.

Noul design este plăcut, relaxant, te face să uiți de toate grijile pe care le-ai avut până a intra aici. Atmosfera este cozy, muzica bună. La intrare hostess-ul mi-a luat scurta (un plus mare), însă nu mi-a oferit un număr. Astfel, la ieșire am avut ceva probleme, până a-mi găsi scurta.

Era o zi de duminică, iar la ora 13.30 mai multe mese erau deja ocupate. Recomandarea mea este să faceți o rezervare prealabilă.

Bucătar șef la Kiku 2 este Max Budeci, un chef de care nu auzisem până acum. Până a veni aici, am intrat pe pagina lui de Instagram și am fost bucuros să văd că interacționează cu publicul, postează diverse rețete. Voi fi curios să urmăresc evoluția în timp a acestui chef.

Meniul este diferit față de localul de la Botanica, însă a păstrat și câteva poziții din meniul restaurantului KIKU Steak & Wine. Prețurile sunt medii spre mari. Vă prezint câteva poziții din meniu alese random:
# Salată Caesar cu pui (300 g – 108 MDL);
# tartar de vită (120 g – 149 MDL);
# Pasta Carbonara (400 g – 117 MDL);
# Risotto cu ciuperci albe (400 g – 126 MDL).

Ciorbă rădăuțeană (350 g – 75 MDL)

Este o ciorbă tradițională românească, de altfel, una din preferatele mele. Ciorba rădăuțeană a fost gătită pentru prima oară de doamna Cornelia Dumitrescu, la restaurantul „Nordic” din Rădăuți. Ciorbița conține: carne de pui, rădăcini de păstârnac, morcovi, rădăcină de țelină, gălbenuș de ou, smântână fermentată și oțet. La Kiku 2 nu am găsit o ciorbă clasică rădăuțeană, pe care am avut ocazia s-o gust chiar la Rădăuți, într-un local specializat pe mâncare tradițională românească. Dar mi-a plăcut și ciorba rădăuțeană gustată aici.

Ciorbă cu conopidă și blue cheese (350 g – 63 MDL)

O combinație, care m-a surprins prin gustul și textura sa. Este ceea ce cere sufletul într-o zi friguroasă de iarnă. O supă lejeră, dar sățioasă. Recomand, complimente, bucătarului!

Steak Kiku (200 g – 169 MDL)

 

Este un steak îndrăgit de mulți oaspeți ai restaurantului KIKU Steak & Wine de la Botanica. Se servește cu sparanghel și sos din curmale și smochine. Steak-ul se recomandă a fi gătit medium. Am avut o poveste întreagă cu acest steak. Inițial mi s-a adus un steak ars, care nu era deloc apetisant și cu siguranță nu era medium. I-am arătat steak-ul chelnerului, care l-a întors la bucătărie. Peste câteva minute, am avut în față un steak gătit ca la carte. De data aceasta a fost superb, dar de ce nu s-a putut așa din prima?

Din vinuri roșii la pahar se propune doar Fautor Negre (100 MDL/paharul) și Divus. Un cupaj de la Divus din Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi (70 MDL/paharul). Într-o țară vinicolă, în care tot vorbim despre promovarea vinurilor, 100 de lei pentru un pahar cu vin mi se pare exagerat de mult. Chiar dacă acest vin poartă semnătura Făutor și este bun. Eu am luat un pahar de Divus. Nu mai gustasem nimic până atunci de la Divus. Nu sunt expert în vinuri, însă am rămas total dezamăgit de ceea ce am băut.

Midii în sos de roșii (450 g – 119 MDL)

A fost un fiasco total. Midii puține, sos mult. Sosul gros, dens, acru și fără gust. Nu mi-a plăcut deloc.

P.S. Chelnerul Vlad, care m-a deservit în acea zi, merită titlul de chelnerul lunii. Foarte politicos, atent la detalii și plăcut în discuție. Mulțumesc frumos!

Concluzie.

Kiku 2 este un local care trebuie să-l vizitați, cel puțin pentru a-l compara cu cel de la Botanica. Atmosfera plăcută, deservirea la nivel, supele delicioase, steak-ul a fost bun (chiar și dacă acest lucru s-a întâmplat din a doua încercare), midiile au dezamăgit. Doresc succes echipei, în speță tânărului chef Maxim Budeci.

***

Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente