‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriȘP Bubuieci a lansat, în premieră, cursuri pentru bucătăria vegană şi vegetariană

ȘP Bubuieci a lansat, în premieră, cursuri pentru bucătăria vegană şi vegetariană

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Persoanele interesate de bucătăria vegană și vegetariană se pot înscrie la cursurile practice, pe care le organizează în premieră Școala profesională din comuna Bubuieci, municipiul Chişinău.

Cursurile au o durată de trei luni și includ atât ore teoretice, desfășurate online, cât și lecții practice, care se vor desfășura în laboratorul didactic al instituției, dotat cu toate utilajele necesare.

Participanții vor învăța să gătească cu produse autohtone, bio, achiziționate de la companii ce promovează modul sănătos de viață.

Potrivit Zinaidei Sajin, directorul Școlii profesionale Bubuieci, decizia de a iniția un curs în domeniul bucătăriei vegane și vegetariene este un răspuns la interesul în creștere al societății față de alimentația sănătoasă și echilibrată.

„Școala dispune de cadre didactice în domeniu, deoarece mai bine de două decenii pregătește specialiști pentru meseria de bucătar, și dispune de cele mai noi utilaje pentru a studia o astfel de profesie”, a explicat Zinaida Sajin.

La aceste cursuri se pot înscrie persoane de orice vârstă, indiferent de gradul de pregătire în domeniu alimentar. Participanții la curs vor achita o taxă de studiu din care vor fi procurate produse pentru organizarea instruirii practice.

Absolvenții vor beneficia de un Certificat de absolvire a cursului „Bucătărie vegană și vegetariană”.

‹ adv ›

Noul curs de Formarea continuă în domeniul bucătăriei vegane și vegetariene a fost inițiat în cadrul proiectului „Dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova” (DevRam), finanțat de Uniunea Europeană.

De menționat că, meseria de Bucătar se studiază în ȘP Bubuieci peste 20 de ani. Până înprezent și-au făcut studiile și au absolvit peste 1000 de elevi. Școala dispune de laborator didactic dotat cu cele mai moderne utilaje și mijloace de învățare, sălile de studii corespund standardelor de calitate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›