‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleSoiul de mere Ambrosia devine tot mai popular în Spania

Soiul de mere Ambrosia devine tot mai popular în Spania

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Soiul de măr Ambrosia a fost înregistrat în 1993 și, în ultimii 20 de ani, a crescut în popularitate, iar merele sunt disponibile pentru cumpărare, practic, în întreaga lume. Ambrosia este un soi cu conținut scăzut de acid, recomandat pentru consum copiilor și vârstnicilor, care ar putea avea probleme cu digerarea hranei.

Printre gama largă de varietăți disponibile pe piață, Ambrosia a reușit să se facă popular în rândul consumatorilor, în special celor din SUA, datorită promovării.

FOTO: Ambrosia Apples Canada

Soiul Ambrosia este autosteril, astfel necesită alte soiuri în calitate de polenizator. Printre polenizatorii recomandați, soiuri cultivate la noi, se numără Braeburn, Discovery, Granny Smith, Honeycrisp.

Potrivit dezvoltatorilor soiului, calitățile gustative sunt remarcabile, în plus, aspectul lucios, bicolor este atractiv pentru cumpărători. Pielița este netedă, iar culoarea acesteia este de un roz intens pe fondul culorii galben este atractivă. Textura pulpei este fină, iar aroma puternică.

Varietate de măr a fost numită Ambrosia, ceea ce în mitologia greacă înseamnă „hrana zeilor”.

Datorită creșterii popularității soiurilor de club, în ultimii ani, merele Ambrosia au ajuns a fi solicitate și pe piața europeană, în special în Spania, unde se planifică să fie înființate mai multe plantații. În plus, soiul este popular pe piața din Noua Zeelandă, Australia.

‹ adv ›

După un an complicat, consumatorii și-au schimbat obișnuințele, consumând în special fructe cu un grad redus de perisabilitate, cum ar fi merele. O creștere remarcabilă a fost înregistrată în Spania, Catalonia, potrivit Organizației Patronale Afrucat. Creșteri remarcabile au fost înregistrate și pentru soiul Ambrosia.

Grupul Rivoira, care deține licență pentru cultivarea soiului Ambrosia, a început să-l promoveze puternic în Spania, iar soiul a obținut un succes imediat datorită gustului său dulce, acidității scăzute și calibrului mare.

„Spania este fără îndoială una dintre cele mai importante piețe pentru mărul Ambrosia”, susține Fabio Zanesco, manager de vânzări și marketing la asociația cultivatorilor italieni VIP.

FOTO: Ambrosia Apples Canada

Gama foarte mare de soiuri disponibilă la moment pe piața externă, creează confuzie în rândurile consumatorilor. Astfel, dezvoltatorii soiului Ambrosia, vor lansa o campanie de promovare pentru a se poziționa mai ferm pe piețele europene, în special Spania.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›